Всички се опитваме да намерим своя път. Искаме да открием

...
Всички се опитваме да намерим своя път. Искаме да открием
Коментари Харесай

10 неща, които трябва да осъзнаем по пътя към щастието

Всички се опитваме да намерим своя път. Искаме да открием дарбите си и да ги изявим пълноценно в света, и се надяваме по пътя да намерим благополучие и вътрешен покой. За някои тези стремежи звучат мощно и ясно, и стават движеща мощ за деяние. За други те са скрити надълбоко под шума на всекидневието, под егоцентризма, страховете, под натиска и нормите на обществото. Така все по-рядко им обръщаме внимание, написа Бърнадет Лоуг за блога marcandangel.com, представена от obekti.bg.
С времето съм ставала очевидец по какъв начин доста хора откриват своя личен път към щастието и себеосъществяването, и съм забелязала доста общи тематики, които излизат на напред във времето, споделя тя. Във всички случаи, щастието, което те откриват и развиват като вътрешна настройка, идва с осъзнаването на няколко съществени истини.

Щом тези истини зазвучат надълбоко в нас, тогава сме способни да намерим задоволство и вътрешен покой.

1. Никой различен не може да ви дефинира

Вие сте единственият човек в света, който може да каже кои сте. Обстоятелствата и мненията на другите могат да ви дефинират, в случай че вие им позволите. Не отстъпвайте своята мощ и магията на своята същина като давате тежест на неприятните условия в живота ви и неприятните думи на близките.

2. Всичко, от което се нуждаете, е във вас

Нищо не ви липсва. Няма потребност непрекъснато да се мъчите да станете освен това, да бъдете, да вършиме и да имате повече. Вие сте цялостни и приключени, разполагате с гения и проникновението, с цел да растете и процъфтявате в този свят, от момента, който сте родени. Единствената ви работа е да приемете тази истина и да й позволите да се разкрие. Някои прозрения се разкриват едвам тогава, когато житейският опит ги отключи във вас. Доверете се на това и се отпуснете.

3. Съвършенството е изкуствено основана заблуда

Ние сме прелестно несъвършени същества, настоящи в един доста посредствен свят, и таман по този начин е редно да бъде. Стремежът към съвършенство е празна цел, тя в никакъв случай не може да бъде реализирана. Обществото непрестанно ни показва подправени модели на съвършенство, в рекламата, медиите, мненията и упованията. Не се хващайте на тази заблуда. Прегърнете личните си странности, минусите си и обстоятелството, че животът има своите възходи и падения. Стремете се към най-хубавото, имайте високи стандарти – само че в никакъв случай не бъркайте това с осакатяващия перфекционизъм.

4. Вие не сте вашите мисли

Вие сте онази същина и схващане, което стои оттатък неспирния звук на мислите. Вашият разум не ви дефинира, нито ви управлява. Когато осъзнаете това и се научите да гледате на мислите си като любопитен непряк наблюдаващ, ще можете да се дистанцирате от тях, да спрете да се отъждествявате с тях и да им робувате.

5. Можете да променяте схващанията си, с цел да израствате

Това, което вярвате за себе си и действителността в дълготраен проект последователно става вашата реалност. Вашите схващания са надълбоко вкоренени схеми на мислене, които надграждате през целия си живот. Те са способи за разбиране на света, които са се трансформирали в табиет. Ако тези схващания не работят във ваша изгода, можете да ги измененията. Как? По същия метод, по който самите негативни убеждения са се формирали. Чрез повтарящи се мисли, които сте приели за истина. Вкоренете в себе си нови вярвания, като умишлено избирате и повтаряте послания, които ви издигат.

6. Миналото и бъдещето не съществуват

Сега е моментът. Миналото е единствено спомен. Бъдещето е проекция на съзнанието. Може да изберете да се върнете в предишното, с цел да научите нещо или да се порадвате на прекрасен спомен. Може да изберете да се замислите за бъдещето, с цел да планирате дейностите си или да помечтаете. Но все пак, всякога, когато вниманието ви бяга в предишното или в бъдещето с негативни мисли, задушавате способността си да се насладите и да деянията себе си в единствения миг, който в миналото ще имате – настоящия. Миналото и бъдещето безусловно не съществуват в този миг – почувствайте свободата в тази истина.

7. Призванието ви в живота е да дадете цялостен израз на това, което сте

Светът в никакъв случай няма да види друго човешко създание като вас. Никой на тази планета няма тъкмо това, което имате вие. Вашата уникалност, във всяко отношение, е вашата заложба. Животът желае едно нещо от вас – да бъдете цялостния израз на това, което сте, тъй че да оставите вашия неповторим отпечатък върху хората, с които поддържате връзка, и върху света. Никога не подценявайте силата си и метода, по който тя се популяризира на открито, с цел да се допре до всичко и всеки към вас – в случай че в действителност сте своето изцяло и достоверно аз. Ценете интуицията си и следвайте вдъхновенията си.

8. Предизвикателствата ви оказват помощ, с цел да израствате

Без провокации не можете да отключите цялостния си капацитет. Светът се нуждае от пълнотата на вашата персона, а тази цялост се реализира посредством прекарвания. Как ще покажете мощ на волята и неотстъпчивост, в случай че решенията ви не са сложени на тестване? Как ще научите другите на обич и съчувствие, в случай че в никакъв случай не сте срещали противоположното? Знанието, че има по-висока цел в сложните времена е това, което ви кара да намерите покой измежду бурите, знаейки, че сте като диамантите, които се образуват под високо налягане.

9. Прошката значи да избереш щастието вместо болката

Ние не прощаваме на другите, с цел да ги освободим от виновността, бремето или съжалението. Прощаваме на другите, с цел да освободим себе си и да живеем с обич и съчувствие. Когато освободим себе си, силата ни се покачва, съзнанието ни се издига и хората към нас също печелят от това. Прошката въздейства позитивно на хората, на които прощаваме, само че на първо място тя е избор, който ни разрешава още веднъж да сме щастливи. Така е и когато прощаваме сами на себе си.

10. Приемането е същината на щастливия живот

Да приемеш не значи да се предадеш. Да приемеш значи да се откажеш от всяка натрапчива обвързаност към дадени хора, условия и желания. Означава да започваш всеки ден с желанието да бъдеш най-хубавата версия на себе си и да правиш най-хубавото, което знаеш, без очакване животът да се подрежда по избран метод. Имайте цели, имайте фантазии, стремете се и действайте съгласно с тях, само че се откъснете от мисълта по какъв начин „ трябва” да наподобяват нещата.

Енергията на индивида, който се стреми да сътвори фантазиите си, съчетана с приемане на нещата такива, каквито са, е доста по-силна и изобретателна в сравнение с оня, който се стреми към несъмнено развиване на събитията с обезверената настройка „ би трябвало да имам”. Отказът от упованията основава вътрешен мир и наслада, и не ни разрешава да забравим, че нашият външен живот е директно отражение на вътрешното ни положение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР