Всички са способни да извършат убийство. Това коментира пред NOVA

...
Всички са способни да извършат убийство. Това коментира пред NOVA
Коментари Харесай

Психолог: Станахме толерантни към психопатните прояви в ежедневието


Всички са способни да извършат ликвидиране. Това разяснява пред NOVA престъпният психолог Росен Йорданов. "Всичко зависи от степента и събитията ", аргументира той безапелационното си мнение.
"В моя опит в работата ми съм се натъквал на удивителни случаи. На хора толкоз приятни за близките, спокойни, а са способни да извършат непредвидени за тях неща. Всеки е кадърен да го извърши, зависи в какъв миг и в какво положение е изпаднал ", показа някогашният зам.-директор на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи.
"В човешкото държание има закономерности. Трудно ми е да допускам, че има подбуждане, че има съучастничество в самото действие. В голям % от случаите, когато става дума за такова действие, то нормално е дело на един човек, воден от личния си нагон и подтик ", разяснява психологът жестокото ликвидиране на 30-годишната Виктория Маринова.
"99% от тези хора са вменяеми ", разясни още Йорданов.
"Думата умопобъркан ще я обясня за 100-ен път. Това е занижен почит към нормите, разпоредбите. Това е некадърност да удържаш личните си стремежи в публично допустимите коловози ", разяснява той и добави: "Със сигурност има и генетични фактори, и фактори, свързани със средата, възпитанието, въздействия ".
"Силно се колебая, че сходен вид характери ще изчезнат от обществото ", добави специалистът. По думите му такива хора не се разпознават от първия път.
"Станахме доста толерантни към психопатните прояви в всекидневието. Най-лесно е да се качите да карате автомобил и ще се натъкнете на извънредно психопатни прояви в хората ", съобщи още Росен Йорданов.
Тялото на Виктория Маринова бе намерено покрай крайбрежна алея на Дунав на 6 октомври. 30-годишната жена е била изнасилена и убита. Във вторник в немския град Целе бе арестуван и 21-годишният Северин Красимиров. По информация на Министерство на вътрешните работи той напуснал България ден след убийството.
ДНК-профилът му съответствува със следите, открити по тялото на Маринова, а в облекла в дома му в Русе са открити следи от кръвта на журналистката. Още в сряда прокуратурата разгласи, че са му повдигнати две обвинявания - за обезчестяване и за ликвидиране по изключително нечовечен метод. Вчера немски съд реши, че той ще бъде екстрадиран в България. Очаква се да бъде предаден на българските управляващи в идващите 10 дни.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР