Всички родни полицаи, извършили нарушения по пътищата, ще бъдат задължени

...
Всички родни полицаи, извършили нарушения по пътищата, ще бъдат задължени
Коментари Харесай

МВР подпука полицаите за неплатени глоби към КАТ

Всички родни служители на реда, направили нарушавания по пътищата, ще бъдат задължени да си платят санкциите. Абсолютно целият състав на Министерство на вътрешните работи, в това число администрацията, ще бъде тестван по Закона за придвижване по пътищата за невръчени актове и фишове.

Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи пред „ Телеграф “. Заповедта е издадена от вътрешния министър Бойко Рашков и е сведена до всички началници на основни дирекции, регионални дирекции и РПУ-та от основния секретар Петър Тодоров.

Под ножа

„ Директорите на всяка дирекция и районно ръководство са избрали към този момент чиновници, които да се заемат с инспекцията на състава. Влиза се в системата на Пътна полиция и оттова към този момент по ЕГН излиза дали даденият служител на реда има невръчени актове, фишове и на каква стойност са “, обясниха от силовото ведомство. До края на месеца е срокът, в който всички ченгета и служители ще би трябвало да се подпишат в протокол, че са си получили санкциите, след което да отидат и да си ги платят. До момента инспекцията е посочила, че има униформени, навъртели 1200 и даже 1500 лева санкции. Най-често те били за превишена скорост по автомагистрали и селски пътища.

Давност

Доста от чиновниците, изловени да карат като джигити, почнали да се оправдават, че те не са били зад кормилото на даденото МПС, само че от Министерство на вътрешните работи били безапелационни – да се погасяват санкциите. Имало извършители както от ГДНП, ГДБОП, Гранична полиция, по този начин и от районните ръководства от София и страната. Други от хванатите джигити пък обяснили, че няма да заплащат глобите, а щели да чакат да мине давностният 5-годишен период и по този начин да си спестят заплащането.

Само преди десетина дни Рашков издаде и друга заповед - катаджиите да излязат от храстите, защото постоянно изскачали изненадващо на пътя и били причина за произшествия. За нея стана ясно в писмен отговор на Министерство на вътрешните работи министъра на въпрос на депутата от Демократична България Мартин Димитров. В заповедта е разказано още катаджиите да дебнат за скорост тук-там с висока централизация на ПТП, а не да вземем за пример след пътни знаци, където знаят, че водачите натискат газта и постоянно нарушават рестриктивните мерки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР