Всички решения на КЕВР – за електричеството, за газа и

...
Всички решения на КЕВР – за електричеството, за газа и
Коментари Харесай

Станислав Тодоров: Решенията за тока, газа и парното са валидни


Всички решения на КЕВР – за електричеството, за газа и за топлинната сила, са взети от тук присъстващите единомислещо, моят глас не е имал значение. Българските консуматори могат да бъдат спокойни що се отнася за цените за идващите 12 месеца.

Това съобщи ръководителят на енергийния регулатор Станислав Тодоров, чийто избор през днешния ден Конституционният съд разгласи за противоконституционен.

Той увери, че цените на тока от юли, които плануват нарастване от 3%, до момента в който в Европа е 50%, остават годни. Относно газа, Тодоров съобщи: От този миг нататък България не зависи единствено от един снабдител и от една тръба. За топлинната сила всички знаете за шокиращите изказване за растеж от до 300%. КЕВР спря и дотациите на ВЕИ производителите и ги насочи към потребителите.

Всички тези решения – за електричеството, за газа и за топлинната сила са взети от тук присъстващите единомислещо, моят глас не е имал значение, сподели още Тодоров.

Относно разпоредената инспекция на столичната „ Топлофикация”, той заяви, че задълженията ѝ са еквивалентни на 1/3 на газовото вместилище в Чирен.

Тази заповед става невалидна с решението на Конституционен съд, стана ясно от думите на Тодоров.

Ефективно с днешното решение на Конституционния съд КЕВР безусловно стопира работа, съобщи Тодоров.

„ Моята молба към българските народни представители е неотложно да започват процедура за избор на ръководител на КЕВР, тъй че каквото и да се случи с държавното управление и 47-ото Народно събрание, КЕВР да може да ръководи непредвидимите условия, които ще се случват занапред, добави Станислав Тодоров и осведоми, че ще освободи поста, когато решението на Конституционен съд влезе в действие.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР