Всички регистрирани до момента случаи на тромбози са след поставянето

...
Всички регистрирани до момента случаи на тромбози са след поставянето
Коментари Харесай

Инфекционистът д-р Трифон Вълков: Всички случаи на тромбози са след първата доза „АстраЗенека“

Всички регистрирани досега случаи на тромбози са след слагането на първата доза от имунизацията на " АстраЗенека ", съобщи инфекционистът доктор Трифон Вълков пред.

Така той отговори на един от най-важните въпроси - дали след сложена първа доза от тази ваксина, би трябвало да се поставя и втората и има ли мотив за терзание.

" Няма отчети, няма сведения за пациенти с това затруднение след втората доза. Усложнението поражда сред 4 и 14-ия ден от първата игла ", безапелационен е Вълков.

Той разясни също, че по-застрашени са хора с съпътстващи болести, с наднормено тегло и банкет на характерни лекарства, като противозачатъчни, да вземем за пример.

" Ако приказваме в числа - това затруднение се демонстрира при 1 човек от 100-200 хиляди имунизирани ", добави Вълков.

При иРНК имунизациите по-сериозните странични реакции остават алергични, като те са към " балончето " консервант, което доставя осведомителната РНК до клетките.

Вълков е безапелационен, че всеобщото имунизиране ще докара до завършек на пандемията, само че единствено в случай че се прави в световен мащаб. " Ако вървим с този ритъм на произвеждане и доставяне, има страни, които едвам през 2023 година биха получили по един флакон ваксина ", разяснява той.

Относно спецификите на болестта, Вълков цитира откритите все още цифри за КОВИД-19. Към момента към 80-85% карат вируса доста леко, 50% нямат безусловно никакви признаци, 15% развиват средно-тежка зараза, 5% - тежка, 3% могат да стигнат до лекуване в реанимация, а под 1% е смъртността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР