Всички проверени автомобили на онлайн платформа за превози са получили

...
Всички проверени автомобили на онлайн платформа за превози са получили
Коментари Харесай

Тайни клиенти от НАП хванаха нелегални превози, свалиха номерата на колите

Всички тествани коли на онлайн платформа за транспорти са получили пари за услугата, само че не са издали документ за заплащането. Това излиза наяве при взаимна акция на ИА " Автомобилна администрация ", Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите, провела се през днешния ден. В известието на Национална агенция за приходите не се споделя името на платформата.

В интервенцията на трите ведомства са осъществени секрети контролни покупки на транспортна услуга на територията на София, като колите са поръчани през мобилно приложение.
 Снимка: Министерство на вътрешните работи
" Плащането е осъществено в брой и в нито един случай не е публикуван платежен документ или касова записка ", оповестяват от приходната организация.

От Национална агенция за приходите допълват, че контролът на таксиметровата и сходните й действия се реализира от ИА " Автомобилна администрация " ИААА, само че инспектори на приходното ведомство са изпратени за подпомагане в границите на тяхната подготвеност.

Проверките са осъществени на три местоположения в столицата. Установено е, че водачите работят с персоналните си коли, не издават платежни документи и нямат лиценз за осъществяването на транспорт на пасажери против възнаграждение.

При акцията са открити трима водачи, които са направили нерегламентиран транспорт на пасажери с леки коли.

Водачите са глобени, а транспортните средства са спрени от придвижване , като са свалени номерата и са конфискувани документите на колите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР