Всички пострадали румънци са с над 50% изгаряния България е

...
Всички пострадали румънци са с над 50% изгаряния България е
Коментари Харесай

17 ранени при експлозиите в Румъния ще бъдат приети за лечение в България

Всички потърпевши румънци са с над 50% изгаряния
България е подготвена да одобри за лекуване 17 от потърпевшите при вчерашните детонации на бензиностанция край Букурещ, Румъния. Това разгласи на ексклузивен брифинг здравният министър Христо Хинков. „ Първоначалната поръчка към нас е била за 8 индивида, само че след това те са нарастнали до 17.

7 индивида ще бъдат настанени във ВМА-Варна, 6 в Пирогов, а по двама в „ Свети Георги в Пловдив “ и в частна болница в Русе. Всички са с 50% изгаряния. Те ще тръгнат, откакто румънските медици ги стабилизират и преценяват, че могат да пътуват “, съобщи министър Хинков.

По данни на българското консулство там няма потърпевши наши сънародници. 

Ранените ще бъдат превозени с румънски хеликопери до България, които ще кацнат надлежно в София, Варна и Русе / летището в Русе е в ремонт, само че е направена организация/

Зам.-здравният министър Бойко Пенков дефинира случилото се като „ ужасно злополучие “. „ Ужасна е картината. Засегнати са доста тежко доста хора. Още през нощта се сътвори витруален щаб, който стартира подговка на нашата система, с цел да помогнем на Румъния. България с старания съумя да обезпечи 17 кревати в клиниките по изгаряния. Германия е подсигурила 2 кревати, както и други страни. Ние направихме оптималното. Очаква се взаимоотношение с Министерство на вътрешните работи, които да подсигурят конвой на потърпевшите “. 

„ България получи по линия на бедствия и повреди в Европа информация и има поръчка за помощ и по тази причина се включихме, с цел да може да одобрявам повече хора. Имаме коли за спешна помощ и екипи “, добави Пенков.

Министърът акцентира, че болките при изгаряния са доста мощни и смъртността е висока. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР