Всички полети от летищата Лайпциг/Хале и Дрезден в Източна Германия

...
Всички полети от летищата Лайпциг/Хале и Дрезден в Източна Германия
Коментари Харесай

Отмениха всички полети от летищата в Източна Германия

Всички полети от летищата Лайпциг/Хале и Дрезден в Източна Германия бяха анулирани през днешния ден поради следващата стачка в транспортния бранш, съобщи ДПА. " Засегнати са над 100 полета на двете летища ", съобщи представител на летищния оператор.

Стачката идва в несъответствуващ миг, защото в провинция Саксония, където се намират двете летища, стартира двуседмичната почивка на учениците и проектите на хиляди пасажери се е наложило да бъдат изменени.

Синдикатът " Ферди " (Verdi) прикани през вчерашния ден чиновниците на " Мителдойче флугхафен " (Mitteldeutsche Flughafen) да излязат на двудневна стачка. Според синдиката на двете летища работят към 1300 души. Очаква се полетите да бъдат възобновени на следващия ден сутринта.

Сред настояванията са нарастване на заплатите на чиновниците с 650 евро още тази година, както и еднократна отплата поради инфлацията в размер на 3000 евро. Синдикалистите характеризират предлагането на работодателите за нарастване на заплатите с 330 евро през идващите три години и еднократна отплата от 2200 евро като незадоволителна. Преговорите ще продължат в края на февруари, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР