Всички погледи вече са обърнати към Германия за предстоящите в

...
Всички погледи вече са обърнати към Германия за предстоящите в
Коментари Харесай

В навечерието на вота в Германия: Борбата с климатичните промени доминира кампанията

Всички погледи към този момент са обърнати към Германия за идните в неделя избори за Бундестаг. Силите сред двете водещи партии са изравнени - съгласно прогнозите - за Социалдемократите биха дали своят вот 26%, а за християндемократите - 25 на 100. Зелените са трети с 16% от гласовете. Техните последователи дружно с хиляди други екоактивисти участваха през днешния ден в проява в Берлин, а измежду тях беше и Грета Тунберг.

Борбата с климатичните промени е измежду тематиките, които преобладават
предизборната акция в Германия. Вдъхновените от Грета Тунберг
" Петъци за бъдещето " събират хиляди последователи и в последния петък
преди изборите.

Участниците са най-вече деца, само че има и има доста възрастни, най-много
последователи на партията на " Зелените ". " Зелените " са в напредък - за първи
път в историята си имат и претендент за канцлер - Аналена Бербок, а Бетина
Яраш е претендентът им за кмет на Берлин. В неделя дружно с федералните
избори са и районните избори в Берлин.

" Вижте тази проява - това е не триумф на Зелените, а триумф на климатичното придвижване. Невероятно доста хора в действителност са мощно загрижени и желаят на тези избори битката с климатичните промени да бъде приоритет. Затова в Берлин, където аз се състезавам за кмет, само че и на федерално равнище, където Аналена Бербок е нашият претендент за канцлер, желаеме да кажем, че битката с климатичните промени може да бъде приоритет единствено когато можем да управляваме ", сподели претендентът на Зелените Бетина Яраш.



За Зелените намаляването на нездравословните излъчвания въглероден диоксид може да бъде реализирано, в случай че напълно се смени философията на превоза и
подвижността. Колите би трябвало да изчезнат от градовете и множеството германци
са съгласни с това.

" Наричаме го смяна на придвижването - положение, в което никой няма да има потребност от персонални коли. Трябва да създадем по този начин, че хората да употребяват повече метро, рейсове, колела. За да избегнем климатична злополука, с цел да може към момента да живеем в Берлин, това значи да засадим доста дървета, да махнем асфалта, с цел да може земята още веднъж да диша и на всички места в този огромен град би трябвало да създадем зелени острови,това значи голяма смяна на целия град ", добави претендентът на Зелените.

Според Бетина Яраш автомобилната промишленост в Германия последователно стартира да се трансформира и да се ориентира към екологични коли. В столицата и другите огромни градове на Германия има от ден на ден електрически таксита. Грегор Байнер е един от пионерите на електрическите таксита в Германия и член на борда на шефовете на Федералната асоциация на таксиметровите компании.

" Нашият отрасъл също би трябвало да даде своя принос. Нашите коли навъртат доста километри в градовете. Само в Мюнхен годишно такситата навъртат километри, които са равняват на 5000 обиколки на Земята. Затова би трябвало да понесем своята отговорност да понижим нездравословните излъчвания в градовете ", сподели Байнер.



СНИМКИ: БГНЕС

Старите коли от Германия не би трябвало да отиват в страни като България, счита българката Тонка Войян, която е претендент за народен представител на Зелените в берлинския парламент.

" Целта е старите коли бъдат рециклирани, а не да бъдат изнасяни в други европейски страни или континенти. Целта е да създадем един световен опит да спрем бензиновите и дизеловите мотори ", съобщи Тонка Войян.

Осъществяването на упоритостите на Зелените ще зависи значително от
резултатите в неделя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР