Всички поделения на Томас Кук“ в Европа обявиха фалит. Всички

...
Всички поделения на Томас Кук“ в Европа обявиха фалит. Всички
Коментари Харесай

Ангелкова: Всички поделения на „Томас Кук“ в Европа обявиха фалит

Всички поделения на „ Томас Кук “ в Европа оповестиха банкрут. Всички 5 940 туристи, които се намират в България и имат своите резервации до 13 октомври, ще могат да изоставен страната и всички разноски - престой и транспортиране, ще бъдат за сметка на застрахователите. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи кореспондент на ТОПНОВИНИ.  До 1 час ще бъдат изпратени формулярите на всички заинтригувани страни.

В Министерството на туризма се основава звено – спешен щаб. Пуснат е и парещ телефон. Представители на Министерството към този момент са на морето, в хотелите, в които има туристи, пристигнали у нас с " Томас Кук ". „ Ситуацията е тревожна, тежка за бранша. Това основава изключителни проблеми в планирането на идния сезон “, уточни Ангелкова.

Тя изясни, че е в непрекъснат контакт с сътрудниците й от Англия и Германия. През идната седмица тя ще има визити, за да може потокът от туристите, които са планували посещаване в България с „ Томас Кук “, да бъде пренасочен към други туроператорски компании и да нямаме загуби.

Стартира са подготовка за групов иск по връзки на договорите с туроператора.  Министърът на туризма разгласи, че ще предложи законови промени, с цел да има спомагателна застраховка за туроператорите. Тя се надява до края на годината измененията да бъдат факт.

58 са хотелите у нас, които имат контракти с „ Томас Кук “. Ангелкова съобщи, че ще се спомага на всички наранени. Тя означи, че приблизително 350-450 хиляди туристи годишно идват в страната посредством компанията. Най-засегнати от банкрута са курортите „ Златни пясъци “, „ Слънчев бряг “ и " Албена ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР