Всички питейни заведения в Бяла се проверяват, има вече констативни

...
Всички питейни заведения в Бяла се проверяват, има вече констативни
Коментари Харесай

Кметът на Бяла: Виновникът за смъртта на Алекс не е само един

Всички питейни заведения в Бяла се ревизират, има към този момент констативни протоколи, ще бъдат издадени и актове. Родители, които не управляват децата си, ще бъдат наказвани с цялата суровост на закона и наредбата за публичния ред, съобщи кметът на общината Димитър Славов.

След нещастието в Бяла: Във всяко РПУ ще има непрекъснато човек
 
" Не е обикновено деца, които са пети-шести клас, да обикалят през нощта. Мерки се вземат, само че не можем да върнем детето ", разяснява той след гибелта на 18-годишния Алекс, който пострада тежко при случай в града на 8 юли.  Момчето умря осем дни по-късно в русенската болница.

Почина 18-годишният Алекс, който бе пребит пред дискотека в Бяла
 
Славов уточни, че следствието продължава, само че съгласно мнението на хората не може единствено арестуваният да бъде единствен провинен, защото нападателите били огромна група.
Кметът изясни, че са били взети предварителни ограничения за съблюдаване на публичния ред в града още на 30 юни тази година, когато е била издадена и заповед. Преди седмица е имало и среща, на която са участвали всички контролни органи.

Бяла на митинг поради грубо пребито момче (ВИДЕО/СНИМКИ)

Славов съобщи, че ще упорства за нарастване на полицейския състав в Бяла. Директорът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Теодор Атанасов разяснява, че ще се извърши следващ разбор на рисковите места в града.

Той сподели още, че през тази година не е имало сигнали за нарушение на публичния ред от тази дискотека. По думите му случаят не е разследване на продължаващи нарушавания, на които не е обръщано внимание. Ще има и засилени ограничения от страна на полицията във връзка с питейните заведения в Бяла.

Нападателят на Алекс остава в ареста

За случая с Алекс е арестуван 32-годишният Валентин Маринов. Според прокуратурата той нанася удар с ръка в главата на момчето, което пада и си удря главата в тротоарните плочки. Районният съд в Бяла задържа за непрекъснато в ареста мъжа. Заради случая в града в продължение на три дни бяха проведени митинги.

 
 
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР