Всички пием вълшебната комбинация от четирите елемента срещу колид –

...
Всички пием вълшебната комбинация от четирите елемента срещу колид –
Коментари Харесай

Събориха мита.Цинк и витамин С не помагат при К-19

Всички пием вълшебната композиция от четирите детайла против колид – 19: цинк, селен, витамин D и витамин С. Но американски учени развенчаха мита за чудодейното деяние при ковид на два от тях - витамин С и цинк.

Витамин С и цинк са безполезни за COVID-19, макар известността на тези добавки, предизвестяват американски лекари, заяви Газета.ру. Нещо повече, продължителното им потребление във високи дози води единствено до спомагателни здравословни проблеми - гадене, диария и киселини.

Добавките с витамин С и цинк са известни за облекчение на признаците на респираторни болести, в това число COVID-19. Смята се, че витамин С като антиоксидант играе роля в имунния отговор, а цинкът оказва помощ на белите кръвни кафези да се борят с инфекцията. Както откриха обаче лекарите от клиниката в Кливланд в Съединени американски щати, това мнение е неправилно. Техните проучвания са оповестени в списанието JAMA Network Open, оповестява още съветската организация.

В изследването са взели участие 214 възрастни, лекувани от COVID-19 вкъщи. Учените ги разделили на четири групи, едната от които получавала високи дози витамин С на ден (8000 mg на ден), втората - цинков глюконат (50 mg преди лягане), третата - и двете добавки. Четвъртата група въобще не е употребила добавки. В продължение на месец пациентите следили положението си, като отбелязвали признаците и тежестта им.

Оказа се, че нито цинкът, нито витамин С, нито комбинираният им банкет по никакъв метод усъвършенстват положението на пациентите и не способстват за облекчение на признаците, настояват учените.

Също по този начин, няма разлика в броя на хоспитализациите и смъртните случаи сред групите. Освен това, в групите с добавки, някои от участниците в допълнение страдат от страничните резултати от приема на високи дози добавки - гадене, диария, киселини, сухота в устата, болки в стомаха и така нататък

„ За страдание тези добавки не оправдаха шума към тях “, споделя доктор Ерин Микос. от университета Джон Хопкинс.

„ Въз основа на резултатите от актуалното изследване, тези добавки не могат да бъдат предложени за битка със признаците на COVID-19 “, заключават откривателите.

Повечето хора одобряват тези добавки при доста по-ниски дози, тъй че демонстрацията, че даже високите дози аскорбинова киселина и цинк не обезпечават никаква изгода, допуска очевидна липса на успеваемост.

При други респираторни болести добавките с витамин С и цинк наподобяват нежелани. Въпреки че дефицитът на цинк води до увеличение на цитокините и понижаване на производството на антитела, приемането му във високи дози по време на простуда може да редуцира продължителността му единствено с един ден. Витамин С, въпреки да се смята за мощна превантивна мярка, наподобява не понижава риска от настинки (някои изследвания обаче демонстрират 8% понижаване на риска при възрастни и 14% при деца). Ако човек към този момент се е заразил, витамин С няма да му помогне по никакъв метод.

В същото време остатъкът от витамин С инхибира активността на панкреаса, предизвиква образуването на тромби и образуването на камъни в бъбреците, както и растежа на тумора. Твърде доста цинк за дълъг интервал от време води до спад в равнищата на мед в организма, понижаване на равнището на „ положителния “ холестерол и утежняване на имунитета.

Изследователските групи обаче не губят вяра - в Китай и Съединени американски щати специалистите учат ролята на аскорбинова киселина, прилагана интравенозно, в битката с дихателната непълнота. Ролята на витамин С, витамин D и цинк като профилактични средства против COVID-19 също се учи. Но съществуващите доказателства до момента сочат, че не би трябвало да разчитате на такива добавки за лекуване на заболявания.

, предизвестяват лекари от Imperial College London. Те откриха мощна връзка сред тежестта на COVID-19 и географската широчина - в Северното полукълбо, където доминира сезонният недостиг на витамин D, са следени по-тежки случаи.

Витамин D играе роля в имунната система, като оказва помощ да се задейства в отговор на бактерии и вируси, постъпващи в тялото. Когато равнищата на витамин D са естествени, имунитетът работи по-ефективно, обясниха откривателите.

Вирусът е ориентиран към протеинов скок на повърхността на клетките, наименуван ACE2, който е част от системата ренин-ангиотензин (RAS). Освен всичко друго, ASD контролира кръвното налягане и възпалителния отговор. По време на репликацията вирусът може да изчерпи АСЕ2, причинявайки цитокинова стихия - неконтролирано инфектиране, което поврежда личните тъкани на тялото. Недостигът на витамин D от своя страна предотвратява предотвратяването му. Предвид разпространяването на недостига на витамин D, създателите на работата предлагат неговия профилактичен банкет във високи дози - до 4000 IU.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР