Всички пенсии да се индексират с 12% от 1-ви юли

...
Всички пенсии да се индексират с 12% от 1-ви юли
Коментари Харесай

Хасан Адемов: 1,2 млрд. лева ще струва увеличението с 12% на всички пенсии само за 6 месеца

Всички пенсии да се индексират с 12% от 1-ви юли по швейцарското предписание. Това предлага служебното държавно управление в плана на бюджет на Държавното публично обезпечаване за тази година.

Минималната пенсия ще нарасне с 56,04 лв. и ще бъде 523,04 лв., таванът на пенсиите се резервира на 3 400 лв.. Надзорния съвет на Национален осигурителен институт утвърди оферти законопроект, който, след координиране в Националния съвет за тристранно съдействие, ще бъде признат от държавното управление и импортиран за утвърждение в Народното събрание.

В предаването " Нещо повече " общественият специалист доктор Хасан Адемов разяснява, че към

1,2 милиарда лв. ще коства нарастването с 12% на всички пенсии единствено за 6-те месеца на 2023 година,

като уточни, че изчислението е на Национален осигурителен институт:

" Тези пари са планувани в бюджета, който следва да бъде импортиран в Народно събрание, който е признат през днешния ден от Надзорния съвет на Национален осигурителен институт.... Този трансфер от Държавния бюджет към бюджета на ДОО, който е очакван, е към 10 милиарда лв., което значи, че другите системи - обучение, опазване на здравето, бранш " Сигурност " ще страдат от това, че 10 милиарда лв. отиват за фонд " Пенсии ". Парите от осигурителни вноски не стигат ".

Ако няма спомагателни стопански земетресения, бюджетът на ДОО ще бъде обезпечен с приходите, които са заложени в проектобюджета, сподели още Адемов и добави, че не трябва да има терзание, че разноските няма да бъдат изпълнени по този начин, както са планувани в проектобюджета на ДОО.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР