Всички пациенти, настанени за лечение във Военномедицинска академия след пътно-транспортните

...
Всички пациенти, настанени за лечение във Военномедицинска академия след пътно-транспортните
Коментари Харесай

Всички пострадали при жестоката катастрофа край Микре са добре. Най-тежко ранената вече диша сама

Всички пациенти, настанени за лекуване във Военномедицинска академия след пътно-транспортните катастрофи, станали край с. Микре в края на предходната година към този момент са без заплаха за живота, оповестиха от пресцентъра на ВМА за novini.bg.

Общо четирима души – трима, потърпевши тежко при случая на 17.11.2017 година край с. Микре, и една жена - потърпевша в злополука на идващия ден наоколо до с. Сопот, бяха превозени във ВМА от болничното заведение в Ловеч.

От през вчерашния ден най-тежко потърпевшата жена (66 г.) към този момент диша независимо и на процедура към този момент няма заплаха за живота й. Тя постъпва в болничното заведение с доста тежки контузии – на лицевия череп и на таза, претърпява няколко интервенции, като сега положението й е устойчиво. Предстои идната седмица да бъде изведена от реанимация и преместена в Клиниката по травматология, където да продължи рехабилитацията й.

В Клиниката по травматология е и друга от потърпевшите – 56-годишна жена, за която също се грижат рехабилитаторите. 74-годишният мъж, който бе признат с фрактура на таза, към този момент е изписан.

40-годишната жена, потърпевша в злополука на 18.11.2017 година край с. Сопот, също към този момент е без заплаха за живота. Те беше превозена във ВМА с доста тежка съчетана контузия - черепно-мозъчна контузия, контузия на таза, фрактура на черепа, фрактура на мандибулата, доста тежка гръдна контузия. Преминава през редица интервенции, положението й е устойчиво и сега е настанена в Клиниката по травматология.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР