Всички пациент, за които има съмнение, че са заразени с

...
Всички пациент, за които има съмнение, че са заразени с
Коментари Харесай

Пациентите с леки симптоми на COVID-19 в София преминават през координационен център от днес |

" Всички пациент, за които има подозрение, че са инфектирани с COVID-19 и са потърсили незабавна здравна помощ в столицата, от през днешния ден ще минават през Координационния център, оголен на територията на Инфекциозната болница. Това важи и за жителите на София-област, при които се постанова хоспитализация в столични лечебни заведения с по-високо равнище на подготвеност и при които има подозрение за ковид ".

Това съобщи зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков. Той, дружно с шефа на ЦСМП-София доктор Георги Гелев и шефа на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев, обясни пред медии по какъв начин ще действа новата конструкция.

Координационният център, чието основаване беше инициирано от министър Ангелов преди по-малко от месец, ще поема пациентите с COVID-19 или със подозрение за инфекцията. Това се отнася за жителите, чието здравословно положение не е незабавно. До Координационния център от екипи на ЦСМП ще бъдат превозени всички пациенти със признаци. Гражданите ще бъдат съветвани от медицински експерти и епидемиолог, а след оценка на здравословното им положение, ще бъдат насочвани към съответно лечебно заведение или за домашно лекуване.

Съдействие с експертиза на работещите в Центъра ще оказват и медици от Инфекциозна болница. По този метод ще бъде кратко времето за хоспитализация, а на пациентите ще бъдат обезпечени навременни и качествени медицински грижи, в това число и диагностика. Това изясни шефът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев.

Целта е да съкратим времето от подаването на сигнала на Националната система 112 до приема в лечебно заведение и по този метод да подсигуряваме на пациентите допустимо най-хубавото и професионално здравно обслужване, каза още шефът на ЦСМП София доктор Георги Гелев.

При нужда на пациентите ще бъде осъществяван бърз тест или PCR за доказване на коронавирусна зараза. До излизане на резултатите от PCR теста пациентите ще бъдат приети в болница в така наречен " буферна зона " на територията на Инфекциозна болница, където е обезпечено непрекъснато лекарско наблюдаване.

Ежедневно на промяна в Координационния център ще бъдат доктор, здравна сестра, санитар и епидемиолог, като разполагаем ще бъдат и специалисти от районните здравни инспекции в София и София-област.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР