Всички области у нас вече са в тъмночервената зона на

...
Всички области у нас вече са в тъмночервената зона на
Коментари Харесай

Цяла България е в тъмночервената зона за COVID-19 – какво предстои?

Всички области у нас към този момент са в тъмночервената зона на Коронавирус. Това демонстрират данните от Националния център по заразни и паразитни заболявания. Оказва се, че към този момент всеки четвърти тестван у нас е положителен за съществуване на ковид.

Над 10 000 инфектирани регистрира електронният указател за последните 24 часа. Процентът на позитивните проби също е висок – над 24. Много са и приетите в болница – над 1000 души.

Толкова доста хора, постъпили в болница, е имало последно в края на ноември. Има растеж и в броя на умрелите – 158 души. Висок е и на настанените в интензивни отделения – 74 души, още веднъж толкоз хора в тежко положение за денонощие е имало през ноември. Под 8 000 са поставените ваксини, а към 60% от тях са трета доза.

Най-висока е заболеваемостта в столицата.

Припомняме, че от през днешния ден влиза в действие и променената годност на зеления документ при пътешестване в Европейския съюз. Той ще важи 9 месеца след слагане на последната доза, само че остава неопределен за поставилите си бустерна доза. Промяната визира към 90 000 българи.

Днес влиза в действие и още една смяна – в алената зона към този момент попадат страни със заболеваемост сред 500 и 5000 на 100 000 население. Съответно влизащите у нас от такива страни могат да влязат единствено със зелен документ или негативен PCR тест.

Влизащите от тъмночервени зони, в които заболеваемостта на 100 000 население е над 5000 души, би трябвало да имат и документ, и PCR, изработен до 72 часа от влизането в страната. Ако имат сложена бустерна доза е задоволителен единствено документ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР