Всички обичаме солените изкушения, които можем да си хапваме както

...
Всички обичаме солените изкушения, които можем да си хапваме както
Коментари Харесай

Как да приготвим домашни солети?

Всички обичаме солените изкушения, които можем да си хапваме както пред тв приемника, гледайки обичаното ни предаване, по този начин и просто да хрупаме разнообразни крекери, гризини.

Именно по тази причина през днешния ден сме решили да ви предложим необикновено лесна и вкусна рецепта за домашни солети, като по този начин можете да изненадате вашите близки с нещо вкусно и друго.

Как да приготвим домашни солети?

Необходими артикули:

400 г брашно;

1 ч.л. захар;

1 ч.л. суха мая;

1 ч.л. сол;

30 г меко масло;

50 мл зехтин;

20 грама настърган пармезан или различен тип кашкавал;

200 мл топла вода;

1 лъжица свеж розмарин;

морска сол (но не прекомерно едра).

Начин на подготвяне:

Първата ви задача е да пресеете брашното, а по-късно прибавете към него захарта и сухата квас. Прибавете към топлата вода и солта, а по-късно и зехтина. После оформете нещо като кладенче в сухата примес и започнете постепенно да доливате течната, като замесвате тестото за вашите домашни солети.

След като тестото, което местите, стане задоволително гъсто, следва да добавите към него също по този начин мекото краве масло, пармезана (кашкавал) и розмарина. Продължете да го месите до цялостното разбъркване на всички артикули, а по-късно го сложете в полиетиленов плик за към 1 час, с цел да си почине.

След като тестото се е отпуснало и си е умряло, го разточете с дебелина към 2-3 милиметра и го поръсете добре със смрадликата и морската сол или с други подправки по ваше предпочитание. Разрежете го на летни с широчина към един сантиметър.

Когато сте подготвени с нарязването на цялото тесто, се заемете с усукването на лентичките. Имайте поради и това, че колкото по-тънички са те, толкоз по-хрупкави ще са вашите домашни солети.

След като сте подготвени, ги сложете на хартия за готвене, като фурната би трябвало да е авансово загрята на 180 градуса. Печете вашите хрупкави солети, до момента в който те не станат златисти.

Те са идеалната здравословна закуска за всеки празник, в това число за рождените дни. Можете да ги давате и на вашите деца за учебно заведение, като по този начин няма да се постанова да им купувате солените изкушения от магазина, които постоянно имат в състава си нездравословни ингредиенти.

Бъдете сигурни, че тези домашни солети ще станата незабавно обичани на цялото ви семейство, тъй като са необикновено вкусни и хрупкави.

А в случай че желаете още нещо хрупкаво и вкусно, то разгледайте нашите оферти за домашни соленки и домакински снак.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР