Всички обичаме сочния и вкусен плод, но повечето от нас

...
Всички обичаме сочния и вкусен плод, но повечето от нас
Коментари Харесай

По кое време трябва да ядете диня, за да отслабнете

Всички обичаме сочния и апетитен плод, само че множеството от нас не знаем какво количеството любеница е целесъобразно да се употребява дневно. Хората с високи равнища на калий в тялото си или страдащи от тежка хиперкалиемия не би трябвало да употребяват повече от една порция дневно. Прекомерната консумация може да докара до несиметричен сърдечен темп и други сърдечно-съдови проблеми, споделят от Националния здравен институт на Съединени американски щати.

Дините, които се употребявани в рационални количества, няма да провокират съществени странични резултати. Въпреки това, в случай че ядете доста резенчета всеки ден, може да изпитате проблеми с прекалено много ликопен или калий, които се съдържат в плода.

 любеница

Съдържа ли динята доста захар?

Средно, в едно парче от този летен деликатес има 17 грама захар. Динята съдържа вода и специфични минерали, наречени електролити, които са тъкмо това, от което тялото ни се нуждае, с цел да се презареди, в случай че е изложено на слънце.

Динята не съдържа доста фибри, само че нейните 92% вода могат да насърчат чревната перисталтика. Сочният плод е цялостен с хранителни субстанции и антиоксиданти, които оказват помощ за отбраната на клетките, както и витамини A, B и C и ликопен за отбрана против UV лъчи.

Вредна ли е захарта от динята?

Динята съдържа естествени захари. В взаимозависимост от цялостната ни диета и количеството любеница, което ядем, това може да има резултат върху равнищата на кръвната ни захар.

Динята е сезонен летен плод. Всяка половин купичка нарязана на кубчета любеница съдържа към 5,4 грама чисти въглехидрати. Купичката съдържа към 23 калории и 4,7 грама захар.

 любеница

Полезна ли е динята за намаляване?

Тъй като над 90 % от тежестта на динята е вода, това е един от най-хубавите плодове за ястие, в случай че се опитваме да отслабнем. Порция от 100 грама съдържа единствено 30 калории. Тя е превъзходен източник на аминокиселина, наречена аргинин, която ни оказва помощ да изгаряме мазнините бързо. 

Намалява ли динята коремните мазнини?

Сочният плод подвига равнищата на аргинин в тялото, аминокиселина, която покачва способността да изгори мазнините. Динята оказва помощ и на построяването на чиста мускулна маса.

 любеница

Добре ли е да ядем любеница през нощта?

Препоръчително е да не ядем динята вечер директно преди лягане, тъй като може да забави храносмилателния развой, когато тялото е неактивно. Най-доброто време за ястие на любеница е към 12-13 часа, когато храносмилането е високо и интензивно.

Кога би трябвало да ядем динята, с цел да отслабнем?

Без подозрение динята е един от най-здравословните плодове, които можем да консумираме. Опитайте се да я хапвате през целия ден. Всъщност това може да е едно от най-хубавите неща, които можете да ядете за закуска. Избягвайте да пиете вода най-малко 30-45 минути след консумация ѝ.

Ще отслабнем ли, в случай че ядем динята през целия ден?

Динената диета е доста ефикасен метод за бързо намаляване. Известно е, че тази диета е една от най-здравословните, тъй като оказва помощ за прочистването на тялото ни от отрови и несъмнено оказва помощ при намаляване.
Дините са с ниско наличие на калории, те могат да оказват помощ в битката с дехидратацията, имат високо наличие на фибри и могат да детоксикират тялото. Те са богати на витамин А, ликопен, желязо и калций, което ги прави потребни за кожата и косата, могат да понижат риска от сърдечни болести, да подобрят храносмилането и да предотвратят възпаления.

Изследванията демонстрират, че яденето на любеница понижава възпалителния маркер CRP. Също по този начин плодът е богат на каротеноид бета-криптоксантин, който може да понижи риска от ревматоиден артрит. Плодът ни защищава и от някои типове рак и понижава риска от инфаркт.

 любеница

Помага ли динята при газове?

Динята може да пребори някои от най-често срещаните аргументи за газове. Консумацията на любеница работи като диуретик, който може да изхвърли непотребния натрий от тялото.

Полезна ли е динята за черния дроб?

Динята оказва помощ на черния дроб да преработи амоняка (отпадъците от храносмилането на протеини), което облекчава бъбреците, като в същото време отделя непотребната течност. Тя оказва помощ за контролиране на нервите и мускулите в тялото.

Полезна ли е динята за нашата кожа?

Сочният плод е потребен за кожата и косата. Двата витамина в динята – А и С – са значими за здравето на нашата кожа и коса. Витамин С оказва помощ на тялото да създава колаген, протеин, който поддържа еластичността на кожата и мощната коса. Витамин А също е значим за хубавичко кожа, защото оказва помощ за основаването и възобновяване на кожните кафези.

Можете ли да ядем любеница при нисковъглехидратна диета?

Богата ли е динята на въглехидрати?

Динята е цялостна с витамин А, витамин С, бета-каротин и ликопен, за които е потвърдено, че понижават риска от няколко форми на рак.

Трябва ли да ядем любеница на гладно?

Да, динята може да се яде на празен корем. Всички съществени хранителни субстанции на динята се усвояват дейно от тялото, когато се употребяват на празен корем. Яденето на любеница на празен корем оказва помощ за облекчение на непотребната киселинност.

Какво прави динята с тялото?

Динята е богата на аминокиселина, наречена цитрулин, която може да помогне на притока на кръв през тялото и да намали кръвното налягане. Изследванията демонстрират, че динята може да понижи риска от инфаркт.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР