Всички новоприети студенти за учебната 2023/2024 година в Технически университет

...
Всички новоприети студенти за учебната 2023/2024 година в Технически университет
Коментари Харесай

Вижте в кои специалности в ТУ-Варна няма да има семестриални такси

Всички новоприети студенти за образователната 2023/2024 година в Технически университет - Варна в специалностите: " Електроенергетика “, " Електроснабдяване и електрообзавеждане “, " Топлотехника и капиталово планиране “ и " Корабостроене и морска техника " няма да заплащат семестриални такси за целия курс на образованието си, научи Varna24.bg .

Специалността " Топлотехника и капиталово планиране " е композиция от топлотехника, компютърно инженерство и инженерно планиране на топлотехнически системи. Акредитирана е от Камарата на инженерите в капиталовото планиране (КИИП) за образование по контролираната специалност " Инженер в капиталовото планиране ". Осигурява реализация в необятен набор от специалности, свързани с енергийната успеваемост и планиране.

Специалността " Електроснабдяване и електрообзавеждане “ е обвързвана с подготовката на квалифицирани управителни, проектантски и изпълнителски фрагменти както в региона на разпределението и потреблението на електрическа сила, по този начин и в електрообзавеждането на индустриални предприятия и компании. Студентите, приключили специалността, получават тапия за ОКС " Бакалавър " с професионална подготовка " Електроинженер ".

Специалността " Електроенергетика “ е акредитирана за България само в Технически университет – Варна. Студентите, приключили компетентност " Електроенергетика “ получават тапия за просветително - квалификационна степен " бакалавър “ с професионална подготовка " Електроинженер “ и намират реализация във компании за произвеждане, транспорт и систематизиране на електрическа сила, както и като механически ръководители в електромонтажни и строителни компании.

Специалността " Корабостроене и морска техника " е единствена за Р България и страната поема семестриалните такси за образование на студентите, както за степен " бакалавър “, по този начин и за квалификационна степен " магистър “. Университетът има построени обичайни връзки с Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт (БНАКК), която сплотява компаниите и предприятията - консуматори на фрагменти в тази област. Това подсигурява практическото образование, заплащането на стипендии и обезпечената работа на приключилите специалността. За работещите, които желаят да покачат своята подготовка и получат степен “бакалавър " или степен " магистър “, има опция за осъществяване на образователни занятия по еластичен график.

Всички специалности, по които се образоват студентите са с нови образователни проекти и стратегии, които подхождат на провокациите на актуалния свят и обезпечават готови експерти за сегашния и бъдещия бизнес. За студентите е обезпечена подвижност по стратегия ЕРАЗЪМ+ и благоприятни условия за отчасти образование в други европейски и международни университети.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР