Всички ние в някакъв момент търсим начини за подобряване на

...
Всички ние в някакъв момент търсим начини за подобряване на
Коментари Харесай

Пет промени в начина на живот за подобряване на вашето настроение и психическо здраве

Всички ние в някакъв миг търсим способи за възстановяване на настроението си, намаляне на напрежението и подкрепяне ежедневното си психическо здраве.

Намирането на тези способи ни дава опция, да вършим позитивни промени в живота си. Въпреки времевите и финансовите ограничавания ни пречат да вършим това което желаеме, в последна сметка ние имаме способността да вършим дребни, само че значими промени.

1. Подобрете диетата си и започнете да се движите

Пълноценните храни като зеленети зеленчуци, бобовите растения, пълнозърнести храни, постно алено месо и морските блага, обезпечават хранителни субстанции, които са значими за оптималната мозъчна функционалност. Тези храни съдържат магнезий, фолат, цинк и незаменими мастни киселини. Храните, богати на полифеноли, като плодове, чай, мрачен шоколад, вино и някои билки, също играят значима роля в мозъчната функционалност.

По отношение на упражненията доста типове действия са потребни - от плуване до джогинг, до повдигане на тежести. Дори единствено раздвижването на тялото посредством бърза разходка или дейна домакинска работа е стъпка към придвижването.

2. Ограничете пороците си

Контролът върху пиенето или злоупотребата с други субстанции е явна здравна рекомендация.

Някои проучвания демонстрират, че дребното консумация на алкохол (по-специално вино) може да има удобни резултати за предотвратяването на меланхолия. Други скорошни данни обаче разкриват, че леката консумация на алкохол не обезпечава никакви удобни резултати върху мозъчната функционалност.

Спирането на тютюнопушенето също е значима стъпка, защото хората, пристрастени към никотина, непрекъснато разчитат на милостта на адикцията си, което мощно въздейства на настроението.

3. Приоритизирайте почивката и съня

Техниките за хигиена на съня имат за цел да подобрят качеството му и да оказват помощ за оправянето с безсънието. Те включват поправяне на използването на кофеин, ограничение на лежането и превозване време на леглото и гарантиране, че ставате едновременно заран.

На някои хора генетично им е заложено това да бъдат по-енергични заран или по-енергични вечер, тъй че в идеалния случай би трябвало да имаме известна еластичност в това отношение (особено когато го нагаждаме по отношение на работните графици).

Също по този начин е значимо да не насилвате съня - в случай че не можете да заспите в границите на към 20 минути, може би е най-добре да станете и да концентрирайте мозъка върху някаква активност (с минимална светлина и дразнене), до момента в който не се почувствате изтощени.

4. Вземете си доза природа
 8 неща, които се случват, когато спрем да бъдем отрицателни 8 неща, които се случват, когато спрем да бъдем отрицателни
Не е прелестно да си край отрицателни хора. А и даже когато самите те са такива усещат, че това им вреди. Нека забележим кои осем неща се проме...

Когато грее слънце, доста от нас наподобява се усещат по-щастливи. Излагането на слънце спомага равнищата на поддържащия настроението серотонин. То също по този начин покачва и равнищата на витамин D, което също има резултат върху психологичното здраве и оказва помощ в подобаващото време за контролиране на цикъла ни сън-будност.

Ползите от излагането на слънце би трябвало да бъдат уравновесени с риска от рак на кожата, тъй че вземете поради рекомендациите за излагане на слънце въз основа на времето от деня / годината и цвета на кожата ви.

5. Обърнете се към който би трябвало, когато имате потребност от по-сериозна помощ

Положителните промени в метода на живот не са сурогат на медикаментите или психическата терапия, а по-скоро са нещо, което хората прибавят към всекидневието си.

Въпреки че доста промени в метода на живот могат да бъдат позитивни, някои промени (като отбягване на нездравословни храни, алкохол или отричане от тютюнопушенето) могат да бъдат предизвикателни, в случай че се употребяват като психическа патерица. С тях може да се наложи да се работи внимателно и с професионална поддръжка.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР