Всички ние сме на мнение, че плодове и зеленчуци са

...
Всички ние сме на мнение, че плодове и зеленчуци са
Коментари Харесай

Плодовете, които никога не трябва да консумирате заедно

Всички ние сме на мнение, че плодове и зеленчуци са допустимо най-полезната храна, която може да консумираме.

Обикновено си подготвяме плодова или зеленчукова салата от продуктите, с които разполагаме. Овкусяваме я и я консумираме. Но това ли е верният метод?
Кои плодове да не консумираме в огромни количества, в случай че желаеме да отслабнем
Плодовете са подарък от природата и е значимо да ги консумираме, тъй като от тях съумяваме да си набавим не малко потребни субстанции, минерали и в...
Прочети повече
Кисели, сладки или неутрални – в случай че не разпределяме плодовете по този метод, несъмнено има какво да научим.

На първо място е значимо да знаем, че не би трябвало да смесваме плодовете и зеленчуците, написа електронното издание timesofindia.com. Но също така има и плодове, които също не би трябвало да се употребяват дружно. Някои комбинации попречват естественото храносмилане и преправка на храната.
Ето кои са разпоредбите, които би трябвало да съблюдаваме при потреблението на плодове.

1. Не консумирайте пъпеш с други плодове

Пъпешът не се усвоява добре в композиция с други плодове. Това се дължи на високото наличие на вода в него. Никога не го консумирайте в композиция с любеница. Също по този начин не би трябвало да се употребяват по едно и също време два или повече сорта пъпеш.

2. Никога не консумирайте по едно и също време сладки и кисели плодове
Зимните плодове, които би трябвало да хапваме за мощен имунитет
Няма по какъв начин да отречем, че построяването на мощен имунитет е в действителност огромно предизвикателство. Какво ли не се опитваме да включим в менюто...
Прочети повече
Опитайте се да не смесвате кисели плодове, като грейпфрути и ягоди със сладки плодове, като банани, в случай че желаете да си осигурите положително храносмилане. Тази композиция може да докара до гадене, ацидоза и главоболие.

3. Никога не яжте дружно плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците се усвояват по друг метод. Плодовете се усвояват отчасти, до момента в който стигнат до стомаха. Освен това в тях се съдържа повече захар и тя може да попречи на храносмилането на зеленчуците.
Поради същата причина не би трябвало да се употребяват дружно портокали и моркови. Консумирани в границите на едно хранене те могат да предизвикат киселини и рефлукс.

4. Никога не консумирайте плодове с нишесте с храни с високо наличие на протеини

Например не консумирайте банани със стафиди, гуава, спанак и броколи. Не забравяйте, че тялото ви се нуждае от киселинна основа за мелене на протеините и алкална за асимилиране на нишестето.
Какви рискове крият пакетираните зеленчуци?
Зеленчуците са едни от най-полезните храни, които можем да сложим на трапезата си. Богати на витамини и минерали, те са извор на здраве...
Прочети повече
Освен това спазвайте и още 4 елементарни правила за потреблението на плодове.

1. Консумирайте сред 4 и 6 плода едновременно.
2. Ако сте приели огромно количество протеини, хапнете папая на идната заран, защото тя съдържа папаин, който ще ги разгради.
3. Ако сте прекалили със солта, на идната заран консумирайте плодове на водна основа, като любеница или пъпеш, които улесняват изхвърлянето на непотребната течност.


4. Ако сте прекалили с въглехидратите (напр. тестени изделия), хапнете една ябълка на идната заран. Тя ще предотврати подуването, което предизвикат простите въглехидрати. 

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или експерт по здравословно хранене!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР