Всички ние платихме цената за КТБ. Случаят с КТБ трябва

...
Всички ние платихме цената за КТБ. Случаят с КТБ трябва
Коментари Харесай

Президентът Радев: Всички ние платихме цената за КТБ

Всички ние платихме цената за КТБ. Случаят с КТБ би трябвало да се реши в България, а не в чужбина. Така ще придобием самочувствие и религия, че сами може да градим своето бъдеще. Затова приканих господин Василев да се яви тук, пред българския съд, и даде показания, тъй като по този начин те могат да имат стойност. А това, че президентът отделя такова внимание на случая, е гаранция за неговата сигурност. Аз съм на страната на закона. В дух, в предпочитание за бистрота разгласих стенограмите за КТБ, а не като моя предходник. Така отговори на въпрос дали е на страната на Цацаров или на другата страна президентът Румен Радев.

Стана нещо доста значимо. Обществените упования бяха разколебани сред прокуратурата, съда и президентската институция. Истината би трябвало да се търси в съда, там му е мястото, добави Радев.

Във връзка с настояването на група жители и организации да не подписва указа за назначението на Георги Чолаков за ръководител на Върховен административен съд, Радев съобщи, че сега изследва всички страни на този въпрос. Чолаков бе определен от пленума на Висш съдебен съвет в понеделник с 20 гласа на магистратите.

" Редно е от процедурна позиция новият предсесател на Върховния административен съд да е определен от новия състав на Висшия правосъден съвет. За първи път ще имаме правосъден съвет, определен по новите правила, признати с промени в конституцията през 2015 година А и този нов Висш съдебен съвет ще работи с този ръководител на Върховен административен съд. Така би било разумно съгласно мен. ", сподели още президентът Румен Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР