Всички най-добри български тенисисти ще участват по турнири през новата

...
Всички най-добри български тенисисти ще участват по турнири през новата
Коментари Харесай

Българите на корта през седмицата: 8-14 май


Всички най-хубави български тенисисти ще вземат участие по шампионати през новата седмица. Ще има и доста родни представители на мощни съревнования в ITF тура. Вижте на кои тенисисти ще стискаме палци.

Григор Димитров – ATP Masters 1000 Рим

Григор Димитров ще бъде подложен под №27 на Мастърс шампионата в Рим, където най-хубавото му достижение е достигането до полуфинал през 2014-а. Това значи, че той ще почива на старта и ще стартира присъединяване си против непоставен в петък или събота.

Виктория Томова – WTA 1000 Рим

Във „ Вечния град “ е и първата ни ракета при дамите. Томова още веднъж е сложена под №1 в квалификациите на шампионат от категория 1000. Това значи, че една победа съвсем несъмнено ѝ подсигурява място в главната скица, защото при загуба във втори кръг ще бъде първата чакаща „ щастлива губеща “. На старта Томова ще срещне американката Саша Викъри.

Адриан Андреев, Александър Лазаров – Чалънджър 100 Маутхаузен

Двама от най-хубавите български тенисисти са в Австрия, където попаднаха в главната скица на шампионата на клей с награден фонд 118 хиляди евро.

Андреев има привидно по-трудната задача против поставения под №7 швейцарец Леандро Риди (№158). За Лазаров противник в първи кръг е играещият с уайлд кард представител на домакините Зандро Коп (№369).

Димитър Кузманов – Чалънджър 75 Франкавила ал Маре

Ракета №2 на България е подложен под №6 на Чалънджъра в италианския курорт. В първи кръг той ще срещне чеха Далибор Свръчина (№229).

Елеонор Чакърова, Виржини Чакърова – W60 Нейпълс

На ITF шампионат във Флорида, с награден фонд от 60 хиляди $, в квалификациите ще вземат участие близначките Елеонор и Виржини Чакърови. Двете са в разнообразни елементи на схемата, ще срещнат сложени на старта и имат потребност от по две победи.

Сесил Каратанчева, Изабелла Шиникова – W25 Платха д‘Аро

Вторият шампионат на Сесил Каратанчева при завръщането ѝ на корта ще бъде 25-хилядникът в испанския курорт Платха д‘Аро. Тя влиза в главната скица посредством предпазения си ранкинг.

№1 в квалификациите е Изабелла Шиникова, която се нуждае от две победи, с цел да се причисли към Каратанчева в същинската част от шампионата.

Лия Каратанчева, Диа Евтимова, Алекс а Каратанчева – W25 Орландо

По-малките сестри на Сесил са във Флорида за присъединяване на различен 25-хилядник на клей. Лия е част от главната скица, до момента в който Алекса и Диа Евтимова се включват в квалификациите. Диа е №1 в тях, а за място в схемата са нужни две победи.

Леонид Шейнгезихт, Николай Неделчев, Антъни Генов – M25 Валдорейш

Трима от надарените български тенисисти са част от квалификациите на шампионата на клей в каталунския град Валдорейш. И тримата завоюваха безапелационно първите си мачове. Още две победи ще ги изпратят в главната скица.

Илиян Радулов, Михаил Иванов – М25 Куршумлийска баня

Радулов и Иванов са измежду поставените в квалификациите в Сърбия. При победи в първите си мачове, те биха се срещнали в пряк спор за място в главната скица.

Ани Вангелова – W15 Анталия

Ани Вангелова е №7 в главната скица на следващия шампионат в турския курорт. В първи кръг тя ще срещне белгийката Амелиа Валигора (№895).

Йоана Константинова – W15 Виерумаки

Тийнейджърката е в главната скица на шампионата на хард във Финландия. В първи кръг тя ще срещне поставената под №7 Ана Озерова (№974).

Янаки Милев, Александър Донски – M15 Анталия

Янаки Милев е част от главната скица на мъжкия шампионат в Анталия, като е подложен под №4. На старта той ще срещне квалификант. Именно в квалификациите пък е Александър Донски. Той записа една победа, а още две ще му обезпечат място в същинската част на конкуренцията.

Йоана Радулова, Яна Стоянова – W15 Куршумлийска баня

Две млади българки са измежду поставените в квалификациите на 15-хилядника на клей в Сърбия.  По две победи ще ги изпратят в главната скица.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР