Всички мерки, които взеха управляващите досега, са неадекватни, хаотични, закъснели

...
Всички мерки, които взеха управляващите досега, са неадекватни, хаотични, закъснели
Коментари Харесай

ДПС иска военни мерки за африканската чума и обезщетения за всички

" Всички ограничения, които взеха ръководещите до момента, са несъответстващи, безредни, закъснели и некоординирани. Институциите в България не сработиха в тази сериозна обстановка ". Така заместник-председателят на парламентарната комисия по земеделие и народен представител от Движение за права и свободи Бюрхан Абазов разяснява ограниченията против разпространяването на Африканската чума по свинете, съобщи БГНЕС.
" Ако ние не вземем ограничения като за изключителна обстановка, като във военно състояние, имам подозрение, че болестта ще се популяризира ", счита Абазов.
За образец той даде Чехия, където беше установено огнище на заболяването, само че тя се пребори напълно с нея, а проучванията през последните 6 месеца не демонстрират съществуване на вируса. " Тук би трябвало да създадем като в Чехия, а не да откриваме топлата вода. Първо – чехите оповестиха с явен глас, че страната ще избие всички свине " заден двор " и ще обезщети всички стопани, без значение дали са регистрирани или не ", изясни депутатът. Той разгласи като " самоубийство " позицията българското земеделско министерство да обезщети само записаните животновъди, тъй като съгласно него нерегистрираните ще се опитат да скрият своите животни.
" Втората причина са дивите свине в горите. При нас уговорката да се понижи популацията им го прехвърлихме да ловните дружинки. Те няма да я свършат тази работа. Как е направено в Чехия – спецчасти, първокласен корпус, снайперисти, нощно виждане. Като във военно състояние ", безапелационен е Абазов.
Той се пошегува и със особено построената ограда с Румъния, която трябваше да възпира прекосяването на инфектирани животни от северната ни съседка, където също са регистрирани доста огнища. " Оградата беше като за детска площадка, с височина един метър. Около нея откриха едно мъртво прасе, а проучванията демонстрираха, че то е умряло от смях ", пошегува се Абазов.
Припомнете си каква тъкмо ограда стартира да се строи по границата с Румъния предходната година в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР