Всички мечтаем за здрава и красива усмивка, но малко хора

...
Всички мечтаем за здрава и красива усмивка, но малко хора
Коментари Харесай

9 съвета за перфектна холивудска усмивка

Всички мечтаем за здрава и красива усмивка, само че малко хора се осмеляват да избелят зъбите си химически.

Ще ви предложим няколко процедури, които можете да вършиме вкъщи, които няма да навредят на емайла ви. Разбира се, тези процедури не заместват постоянното посещаване на зъболекаря, само че ще намерите разлика в цвета на зъбите си и венците ви ще станат по-силни.

1. Избелваща паста

Смесете една супена лъжица куркума със същото количество кокосово масло и 2-3 капки ментово масло. Използвайте тази примес като нормална паста за зъби. Тя ще се погрижи за вашия гланц, ще избели зъбите ви и ще освежи дъха ви.

2. Масло от чаено дърво

Ако разредите 5 капки от 100% масло от чаено дърво в половин чаша вода и изплаквате устата си с този разтвор всеки ден, след миенето на зъбите, ще забележите резултат единствено за няколко седмици.

3. Паста от ягоди

Вземете пресни ягоди и ги намачкайте с лъжица. Смесете ягодите с морска сол и разбъркайте. Нанесете получената примес върху четката за зъби и леко масажирайте зъбите си за няколко минути. След това изплакнете устата си. За да предпазите емайла си, не го правете по-често от един път на две седмици.

4. Кокосово масло

Нанесете малко кокосово масло върху зъбите си, преди да ги измиете. Оставете го за 15-20 минути, след което деликатно измийте зъбите си с паста за зъби. Правете това 2 или 3 пъти седмично.

5. Активен въглен

Смесете деен въглен с вода, с цел да получите гъста примес. След това деликатно я нанесете върху зъбите си. Оставете я за 2 минути и изплкнете устата си с вода. След това измийте зъбите си. Правете това един път или два пъти седмично.

6. Избелване с обелка от банан

Банановата кора съдържа субстанции, които разтварят зъбната плака и оказват помощ за поддържането на съвършения цвят на зъбите. Разтрийте зъбите си във вътрешната част на кората и изчакайте няколко минути. След това измийте зъбите си и изплакнете устата си. Можете да повтаряте това толкоз постоянно, колкото желаете.

7. Изплакване на устата с лимон

Този способ за изплакване на устата ще ви помогне да избелите зъбите си последователно и да запазите дъха си пресен. Смесете 3 елементи лимонен сок и 1 част сол, разбъркайте ги и изплакнете устата си, откакто измиете зъбите си. Прилагайте този способ 2-3 пъти седмично.

8. Листа босилек

Почистете няколко свежи листа босилек, направете го на пюре и го използвайте постоянно, вместо елементарната паста за зъби, с цел да избелите зъбите си. Също по този начин можете да нанасяте това пюре 10-15 минути преди миене на зъбите.

9. Алое вера

За да получите същинска, холивудска усмивка, използвайте свеж сок от алое вера или си купете гел от алое вера. Разтривайте го в зъбите си и по-късно изплаквайте. Правете това всеки ден в продължение на седмица.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР