Всички манипулации, че съвместната комисия с РСМ по исторически и

...
Всички манипулации, че съвместната комисия с РСМ по исторически и
Коментари Харесай

Коджабашев: Манипулации за историческата комисия с РСМ са неприемливи

Всички операции, че взаимната комисия с РСМ по исторически и просветителни въпроси се занимава с публични въпроси, които излизат отвън рамката на общата история от подписания контракт през 2017г. са извънредно неприемливи и целят саботирането на комисията. Това съобщи представителят на Министерство на външните работи Костадин Коджабашев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“На 7-ми ноември се организира и взаимен стопански конгрес сред България и РСМ, като задачата е да бъде даден подтик на икономическите политики сред страните ни ”, изясни още той.

Коджабашев посочи, че присъединението на България към Шенген остава приоритет. “Страната ни потвърди своите благоприятни условия, с цел да бъде неин пълновръстен член. На 16.11 се организира спомагателна задача на нашето генералното консулство в Истанбул, с изключение на нея, екипът членове на Европейска комисия още веднъж удостовери, че страната заслужава да влезем в Шенгенското пространство. Имаме позитивни вести от Швеция, откакто социалистическата партия там оповести, че поддържа нашето присъединение. Водим дейни полемики и с Нидерландия, която цели приемане на решение за присъединение на страната ни до края на годината в Шенген ”, изясни още Коджабашев.

Той акцентира, че на 29-ти и 30.11 се е провела среща на външните министри на страните-членки в НАТО. В рамките на форума се е разискала войната в Украйна, където страната ни е оповестила своята поддръжка за украинската страна. Алиансът е разискал и въпросът за сигурността на Западните Балкани и Черно море, както и потребността за отговор на хибридните офанзиви. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР