Всички ленти на I-405 ще бъдат затворени между Рентън и Белвю този уикенд

...
Какво е общото между Сийхоукс, техните фенове от Ийстсайд и
Коментари Харесай

Какво е общото между Сийхоукс, техните фенове от Ийстсайд и хората, живеещи между Рентън и Белвю този уикенд? Ще им бъде невероятно трудно да стигнат до и от домовете си.

I-405 като магистрала може и да не съществува този уикенд за всеки, който има планове между Рентън и Белвю. От 22 часа ще бъдат затворени всички платна на магистралата и в двете посоки. Петък вечерта до 5 сутринта в понеделник сутринта.

Всички шофьори на север ще бъдат принудени да излязат на булевард Сънсет в Рентън. Всички шофьори на юг ще бъдат принудени да излязат на Coal Creek Parkway във Фактория.

Coal Creek Parkway е единственият ви заобиколен маршрут.

„Това е дълго отклонение през градските улици, фирми по протежение на път и много светофари“, каза Крейг Смайли от Министерството на транспорта на Вашингтон. „Ще имаме униформени полицаи по целия маршрут, за да помогнем за приоритизирането на трафика през района. Работихме също така с град Рентън и град Белвю, за да оптимизираме синхронизирането на сигнала и се опитахме да направим всичко възможно.“

Затваряне като това ще има регионално въздействие.

„Очакваме някои доста впечатляващи проблеми с трафика в района с това“, каза Смайли. „Около 400 000 автомобила използват този маршрут всеки уикенд, така че нашите обходни маршрути ще бъдат много натоварени.“

Можете да очаквате много повече трафик по I-5, мостовете на езерото и дори местни улици около горната и долната част на езерото Вашингтон, като Рентън и Кенмор.

Какво е толкова важно, че държавата трябва да затвори голяма магистрала през летния уикенд?

“ Инсталираме нов проходим за риба водосток под I-405,” каза Смайли. „Изрязваме изкоп с ширина 30 фута и дълбочина 30 фута по целия път през магистралата, инсталираме голям водосток и го покриваме отново за три дни.“

Попитах Смайли защо това не можеше да се направи по друго време. „Имаме нужда от времето“, каза той. „Имаме нужда от ясно, сухо време, за да можем да свършим тази работа и да увеличим максимално производството, за да можем да свършим толкова много работа за три дни. Ние също трябва да работим в рамките на рибен прозорец. Период от време, през който рибата влиза и излиза за хвърляне на хайвер. Уточнява се от Вашингтон, че трябва да направим това преди предстоящия сезон.“

Но това не е само водостокът за риба. Други дренажни работи и ремонт на разширителни фуги в зоната на затваряне също ще бъдат завършени.

„Ще имаме над 100 души на място, които извършват строителство този уикенд“, каза той. „Разглеждаме 7000 кубически ярда материал, който ще бъде изкопан и подменен, и над 1000 квадратни фута настилка ще бъде сменена.“

Тази работа е част от разширяването на системата за експресни платна от източната страна и пълен редизайн на 44-ти възел.

Работниците са почти приключили с новата северна секция на 405 на възела и Smiley каза, че ще се случи огромно изместване на платното.

„През септември целият трафик по I-405 в северна и южна посока ще бъде пренасочен към това ново трасе“, каза той. „Тогава можем да демонстрираме моста на Североизточната 44-та улица и Североизточната 44-та улица всъщност ще минава под магистралата.“

Когато 44-тото възливане бъде готово, ще има съвпадащи мостове, преминаващи 405 над новопостроена 44-та улица. Ще има автобус за директен достъп и HOV изход, който ще пада по средата на тези нови мостове.

Очаква се да бъде отворен в средата до края на 2025 г., когато бъде завършен целият проект за разширяване от Bellevue до Renton.

Това също така ще съвпадне с удължаването на HOT лентата на юг 167 от Auburn до Sumner.

Тогава ще започне изцяло новата експресна система за ленти, където шофьорите ще могат за да си проправят път към по-бързите ленти от Линууд до Съмнър, без да се налага да излизат от лентите за експресни такси.

mynorthwest.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР