Всички колективни и индивидуални спортни меропириятия на открито и закрито

...
Всички колективни и индивидуални спортни меропириятия на открито и закрито
Коментари Харесай

НОЩ: Без публика на спортни събития и забрана за ходене по нощни заведения

Всички групови и самостоятелни спортни меропириятия навън и закрито от на следващия ден ще организират без аудитория. Не се разрешева визитите в нощни заведения на закрито. Посещенията в такива заведения навън ще се позволява, само че единствено при претовареност от 50% от общия потенциал. Забраняват се и групови събирания на хора над 30 души навън и закрито.
Това са ограниченията, които връща Националния действен щаб, разгласи министър Кирил Ананиев на ексклузивен брифинг. Той разгласи, че през днешния ден е извършена е видеоконферентна връзка с регионалните шефове по отношение на предоставената им опция всеки да постанова спомагателни ограничения.

" Гласувахем доверие на българските жители и на институциите, които организират всеобщи събирания. Анализът, който направихме сподели, че последните 10 дни броят на вирусоносителитет се усилват и към този момент минаха 200 души. През идващите дни не очакаваме да спаднат на броя на носителите на ковид. По тази причина НОЩ е предложил на министър-председателя да се възстановят някои от ограниченията.

Заповедта на министър Ананиев към този момент е подписана и изпратена на регионалните шефове. Новите ограничения влизат мощ от на следващия ден и ще работят до второ разпореждане, разгласи още министърът.

По думите му е разпоредено на държавните институции да стартират инспекции на заведенията за хранене, на работодателите и като цяло дали се съблюдават ограниченията.

Областните шефове ще засилят контрола и ще взимат съответни решения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР