Всички живи същества на тази планета плачат от време на

...
Всички живи същества на тази планета плачат от време на
Коментари Харесай

Няма да повярвате като разберете, че СЪЛЗИТЕ помагат за това

Всички живи същества на тази планета плачат понякога. Някои повече, други по-малко. Много зависи от това какъв брой сензитивен е човек. Има хора, чиито очи се насълзяват от най-малката страст. Има и такива, които наподобяват като каменни персони – даже нещо прочувствено да се случва, те наподобяват изцяло безчувствени. Не сълзите обаче са знак за това какво изпитваме в даден миг.

Ще оставим обаче този въпрос настрани и ще се фокусираме върху това защо в действителност оказват помощ сълзите и за какво не трябва да ги задържаме в себе си.
За какво ни оказват помощ сълзите? • С тях изхвърляме отрови от тялото;
Кой да се досети, че точно сълзите спомагат за изхвърлянето на отрови от тялото. С рев ние пречистваме освен мозъка си, само че и телата си. Благодарение на тях, изхвърляме химикали, способстващи повишението на кортизола – хормон на напрежението.
• Убиват микробите; Ето за какво е хубаво да плачете понякога!
Всички плачем – някои по-често, друго по-рядко или най-малко не си признават. Причина за рева може да бъде както горест, по този начин и наслада....

Още едно нещо, за което вероятно не сте подозирали. Да, когато човек плаче, той способства за убиването на нездравословните бактерии. В рамките на няколко минути нездравословните бактерии биват унищожени. В сълзите се съдържа лизозим, който в действителност се оправя с клетъчните стени на бактериите.
• По-добро зрение;
Истина ли е това? Да, сълзите почистват до някаква степен зрението защото съумяват да смажат клепачите и очните ябълки. Наред с това те съумяват и да почистят повърхността на окото.
• Лекуват стреса;
Сигурно не един път ви се е случвало да си поплачете и незабавно по-късно да усетите какъв брой по-леко ви е на душата. Сълзите в действителност отстраняват напрежението. Ако всякога, щом ни се доплаче, ние потискаме тези страсти, рискуваме да влошим физическото и прочувственото си положение.

Това са единствено част от последствията от сълзите. Ако сте изпаднали в обстановка, в която сълзите напират в очите ви, не ги сдържайте. Поплачете си. Това ще ви помогне да се почувствате доста по-добре!

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР