Всички желаещи да станат част от цветното събитие могат да

...
Всички желаещи да станат част от цветното събитие могат да
Коментари Харесай

На 3 март в Бургас ще се проведе първият Арт базар на художниците и занаятчиите

Всички искащи да станат част от цветното събитие могат да заявят присъединяване до 20 февруари.  

Художниците и занаятчиите в Бургас ще имат свое арт пространство, обособено навън, измежду изцяло преобразената улица „ Алеко Константинов ”. Мястото е доста отзивчиво, намиращо се в непосредствената непосредственост до едноименния площад и катедрален храм „ Св. св Кирил и Методий ” и основната улица „ Александровска ”, което ще разреши артистичните общности да показват своето творчество измежду живописната атмосфера на града.  
Как да станеш актьор в България с пет лесни формули
Непрекъснато се приказва доста за това какво е изкуство, кой схваща от изкуство, кого можем да назовем „ актьор “ и т.н. ...
Прочети повече
Община Бургас към този момент е отправила покана към три структури в тази сфера – Дружеството на бургаските художници, Регионалната камара на занаятчиите и Филиала на Националната художествена академия. Официална покана за присъединяване са получили и всички частни галерии на територията на града.

Избраната дата за първия арт базар е празничният 3 март, а всички искащи да станат част от цветното събитие към този момент могат да се записват към съответната общественост. Крайният период за присъединяване е 20 февруари. Допълнителна информация може да получите и на e-mail: [email protected]; телефон 056/911868, 056/911 867. 

Заради гласуваното от Общинския съвет облекчение, до края на годината разрастващите активност в предпочитаната зона са освободени от такса тротоарно право. Това обаче не анулира уговорките им по Наредбата за слагане на преместваеми обекти, която изисква разработване на скица.  

Базарът на художниците и занаятчиите ще има освен скица, съобразена с цялостната архитектурна визия на пространството, само че и собствен бранд. Графичната еднаквост е предоставена на НХА, компетентност „ Плакат и образна връзка “. Студентите имат опция да изпращат оферти до края на февруари, а жури ще избере най-сполучливата разработка.
Заместник-кметът на Пловдив Пламен Панов откри галерия на прочут френски художник
Изложба от живописни произведения на известния френски художник Гийом дьо Бодюс бе открита нощес в пловдивската изложба „ Савов “(A...
Прочети повече
Общината планува още образуване на обучителни семинари, в които занаятчии, художници, преподаватели да показват демонстрации на забавни и достоверни техники. Бургас е построил чудесно съдействие с посолства и институти, които също ще могат да гостуват тук.

Още от БУРГАС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР