Всички искаха промяна, сега се оглеждат за стабилност (...) Яростно

...
Всички искаха промяна, сега се оглеждат за стабилност (...) Яростно
Коментари Харесай

Харалан Александров: Ще бъде притеснително, ако новият главатар у нас се окаже Янев или Костадинов

Всички желаеха смяна, в този момент се оглеждат за непоклатимост (...) Яростно си търсим предводител. Може Янев или Костадинов да се окажат бъдещите главатари у нас. Затова имаме учредения за терзания.

Така нагледно очерта обстановката в страната общественият антрополог Харалан Александров, който дружно с анализаторът Росен Карадимов и политолога Петър Чолаков разясниха настоящите тематики за страната – районен съд Македония и войната в Украйна.

Според Росен Карадимов в условия на рецесия може да правиш и неточност, само че е значимо да показваш на народа, че знаеш накъде отиваш, да не си толкоз предсказуем. Народът желае да види в политиците хора, които знаят на къде ги видят. Но съгласно мен липсва визия за държавническо водачество, разяснява Карадимов.

По неговите думи тематиката за районен съд Македония е по-деликатната спрямо тази за гуверньор на Българска народна банка. Там особена позиция има Българска социалистическа партия – това е безусловно алена линия. И по тази причина тя би могла да сложи под подозрение обединението, в случай че бъде пресечена.

Карадимов означи още, че има смяна в връзките сред президента Радев и обединението. В този миг не знам дали кабинетът се е еманципирал от президента, или Радев се е еманципирал от обединението. Но е реалност, че президентът леко се е отдръпнал.

Що се отнася до това какъв е хоризонта на това ръководство съгласно политолога Петър Чолаков е добре обединението да остане до края на годината. Той обаче изрази известно терзание, тъй като тя съумява да предизвика редица кавги, като този, който сътвори министър на културата единствено преди броени дни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР