Позицията ми по отношение на РС Македония винаги е била

...
Позицията ми по отношение на РС Македония винаги е била
Коментари Харесай

Президентът: Много скоро ще проличи дали Силяновска ще работи за европейската перспектива на РСМ

Позицията ми във връзка с районен съд Македония постоянно е била открита и поредна. Каквато беше с президентите Георге Иванов и Стево Пендаровски, такава ще бъде и с госпожа Силяновска. Каквато беше със СДСМ, такава ще бъде и с ВМРО-ДПМНЕ.

Това съобщи президентът Румен Радев, откакто претендентът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова стана новият президент на Северна Македония. Тя към този момент съобщи, че Договорът за добросъседство с България не е безконечен, т.е. би могъл да бъде и изменен.

Много скоро ще проличи дали новият президент и партията, която завоюва с решителна преднина тези избори, ще проработят най-накрая за европейската вероятност на РСМ или ще поемат по друга посока, посочи президентът.

" Винаги съм подкрепял европейската интеграция на РСМ, само че при спазването на правилата за добросъседство и най-много Копенхагенските критерии за участие. А това ще рече смяна в Конституцията и ценене правата на македонските българи, отвод от езика на омразата, който се развихри в тази предизборна акция, проверка на учебниците по история, почитание и отбрана на българското културно историческо завещание в тази страна ", означи Радев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР