Всички инвестиции за реконструирането на стадион Българска армия“ са за

...
Всички инвестиции за реконструирането на стадион Българска армия“ са за
Коментари Харесай

ММС: Всички инвестиции за реконструирането на стадион „Българска армия“ са за сметка на ЦСКА-София

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Всички вложения за реконструирането на стадион „ Българска войска “ са за сметка на ЦСКА-София. Това обявиха от Министерството на младежта и спорта в известие до медиите:

" Във връзка с постъпили журналистически въпроси по отношение на подписания меморандум сред “Сердика спортни парцели “ ЕАД и ЦСКА София за градеж и реорганизация на стадион „ Българска войска “, пресцентърът на Министерството на младежта и спорта прецизира следното:

Дружеството, което ще бъде записано, ще се споделя “Спортни парцели Българска войска ” АД.

Моделът, по който ще бъде образуван капиталът на сдружение е оповестеният в РМС от 2019 година, а точно равни като стойност вноски - непарична от страна на „ Сердика спортни парцели “ ЕАД и парична от страна на ЦСКА София.

Паричната вноска на ЦСКА София би трябвало да е равна на непаричната вноска от страна на “Сердика спортни парцели ” ЕАД, като според подписания меморандум ще бъде осъществена нова оценка на парцела от движимости лица.

Всички вложения по реконструирането на стадиона са за сметка на ЦСКА, „ Сердика спортни парцели “ ЕАД няма да заплаща нищо.

Независимо от размера на инвестицията, броят на акциите няма да се трансформира и ММС, посредством ССИ (бел. ред. Съюз за Стопанска Инициатива), ще резервира своя дял от 50%, като ще остане пълновръстен акционер в „ Спортни парцели Българска войска “ АД. Всякакви решения за ръководството на сдружението се взимат единствено и само с цялостно болшинство от гласовете на акционерите.

Наемателят заплаща дължимия наем за базата в Панчарево, консумативните разходи и налозите за стадион “Българска войска ”.

Единствено не се начислява наем за използването на стадиона за интервала 01.05.2022 - 01.03.2023, само че това не значи, че тези наеми не се дължат. Дължат се и ще бъдат начислени след тази дата. "

Припомняме, че преди дни министърът на спорта Весела Лечева бе в Народното събрание, където дава отговор на депутатски въпроси. Един от тях бе тъкмо за реконструкцията на „ Българска войска “. Тогава тя съобщи:

„ За да бъде изпълнено решението на Министерския съвет, " Сердика спортни парцели " ЕАД и ПФК " ЦСКА София " ЕАД подписаха на 6 декември 2022 година меморандум за основаването на взаимно сдружение за строителството на нов стадион на футболния клуб. Със съглашението двете страни се ангажират с съответни стъпки и периоди по отношение на учредяването на взаимното сдружение. Създадени са условия ПФК " ЦСКА София " ЕАД да продължи с активността по планиране на стадиона, до момента в който продължава юридическото оформяне на съответните документи и процедурата по регистриране на взаимното сдружение в Търговския указател “, обясни пред депутатите Весела Лечева и още веднъж подсети, че " Сердика спортни парцели " ЕАД, чийто принципал е ММС, не поема задължения по отношение на финансирането на бъдещото строителство, което би трябвало да бъде обезпечено напълно от футболния клуб.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР