Всички имаме в ежедневието си хора, които ни товарят психически.

...
Всички имаме в ежедневието си хора, които ни товарят психически.
Коментари Харесай

Пет стъпки, с които да ограничим токсичното в живота си и да живеем по-добре

Всички имаме в всекидневието си хора, които ни товарят душевен. Те са непрекъснато мрънкащи, досадни, не харесват нищо, подлагат на критика всичко, само че когато ги попитаме за нещо, не могат да дадат градивно предложение. Понякога даже не могат да дадат тематика на диалог, която да е друга от това, за което са решили да се оплакват през днешния ден. В тази публикация ще ви дадем способ с пет стъпки, с които да ги ограничите. 

Стъпка едно - дистанцирайте се от отрицателното към вас
6 вероятни аргументи хората да поддържат ТОКСИЧНИ връзки
Някои хора нямат куража да си тръгнат от нездравословна връзка и да сложат край. Те не престават да се тормозят с токсичните взаимоотнош...
Прочети повече
Първата стъпка е обвързвана с това да се отдалечите от всичко отрицателно към вас. Това не значи да спрете да гледате вести, само че четете единствено това, което ви вълнува най-вече, избягвайте медиите, които залагат на шокиращи детайлности и се пробват да вкарат читателите/зрителите си в суматоха. Прескачайте отрицателните вести, които не ви интересуват, блокирайте нездравословни хора, които популяризират информация, която ви ядосва или напряга. С филтрирането на отрицателното, вие ще се чувствате доста по-спокойни. 

Стъпка две - ограничете контактите с токсични хора

Постепенно се дистанцирайте от токсичните хора. Дайте им късмет да се трансформират - като излизате, опитвайте да промените тематиката или непосредствено им кажете, че не желаете да обсъждате тематики, които ви напрягат. Ако те не го създадат, просто ограничете или прекъснете напълно контактите с тях. Ако са ваши близки родственици, просто дайте да се разбере, че не желаете да говорите за тези неща и положителните ви връзки зависят от това. Те ще ви схванат и просто ще има тематики, които отбягвате като се виждате. 

Стъпка три - вкарайте позитивни и градивни хора в живота си
Игрите на разсъдъка, които токсичните хора играят с вас
Как да разберете дали в живота ви участват токсични хора? Нека ви опиша три от най-известните тактики за тези нездравословни персони и след...
Прочети повече
Ако желаете да обърнете процеса, значи би трябвало да се запознаете с повече хора, които са градивни и не се оплакват. Къде да ги срещнете, обаче? Намерете забавна идея, която притегля интереса ви. Ще видите, че част от нея са доста смислени хора, с които ще намерите общ език. Обикновено хората, които доброволстват или се занимават с цивилен интензивности са доста позитивно настроени и могат да ви дадат нова вероятност. 

Стъпка четири - давайте, с цел да получите

Посветете част от времето си на идея. Може да доброволствате по безпределно доста способи, които не изискват да отделят финанси, а просто дребна част от свободния си ден. И е доста евентуално да намерите такава, която да развива ваши занимания или ползи. Ще видите, че ще се почувствате доста по-добре когато извършите нещо за другите. 

Стъпка пет - обръщайте внимание на хубавите неща в живота
Токсичните хора и какво да вършим с тях
Темата за токсичните хора и тяхното държание се разисква интензивно в обществените мрежи през днешния ден. Потребителите бързат да приписват това качест...
Прочети повече
Да, светът към нас е огромен и доста противен. Въпреки това в него има толкоз доста прелестни неща, за които да сме признателни. Живеем в страна, в която няма война. Нашите близки са добре. Имаме покрив над главата си и сме здрави. Дори изброените да не важат в цялостна степен за вас, намерете нещо, за което да благодарите всеки ден и да оценяте хубостта и положителното в света към нас. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР