Всички го използваме просто защото е готин, защото е популярен

...
Всички го използваме просто защото е готин, защото е популярен
Коментари Харесай

Какво свързва Византийската епоха с популярния днес #хаштаг?

Всички го използваме просто тъй като е готин, тъй като е известен и тъй като всеки го прави. Вероятно и вие слагате по един или няколко хаштага под фотосите си в инстаграм, фейсбук или друга обществена мрежа. Истината е, че той е много по-известен и остарял, в сравнение с допускате.

Оказва се, че знакът датира още от епохата на Византия.

Хаштагът навлиза в интернет и обществените мрежи през 2007 година и доста бързо се промъква из под пръстите на съвсем всеки човек. Истината е, че той е съществувал много преди този момент.

Група археолози откриват забавни сведения, съгласно които този знак е съществуват по времето на Византийската ера. Откритието на учените е обвързвано с гравирано изображение на хаштаг върху керамично парче, открито в град Ялова, Западна Турция. Възрастта на керамичния предмет не е конкретизирана, само че се счита, че съществуването му е от 13-ти век.

Археолозите обръщат взор и към Чобанкале, региона, в която през 1302 година се води война сред османци и византийци, в която последните падат. Това се счита и последният несполучлив опит на византийските войски да завладяват Османската империя.

На мястото са открити керамични предмети, кости, предмети от ковано желязо и късче с изрисуван хаштаг върху него. Намерени са още разнообразни части и предмети с гравирани знаци и изображения по тях, само че това с хаштага се счита за неповторимо и е само.

Всъщност този знак е присъщ белег на античен народ и неговата просвета. Преди време археолози се натъкнали на още един хаштаг, който обаче този път бил изобразен върху стените на пещера в Южна Африка. Възрастта му се дефинира на 73 000 години.

Невероятно е какви неща можем да разберем за хората, живели преди нас. Как дребни частици от техните култури се придвижват в нашата и по какъв начин те са основали нещо, което мислим, че е наше дело.

Дори не осъзнаваме, че от време на време предишното е много по-напред от бъдещето, че от време на време то се възражда под избрани форми, а ние даже не подозираме. Удивително е какви истини и истории би могъл да изкара нескрито един #хаштаг!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР