Всички европейските програми, включително кохезионната, трябва да бъдат съкратени, а

...
Всички европейските програми, включително кохезионната, трябва да бъдат съкратени, а
Коментари Харесай

Еврокомисарят Гюнтер Йотингер предлага дискусии за бюджета на ЕС

Всички европейските стратегии, в това число кохезионната, би трябвало да бъдат съкратени, а държавите-членки на Европейски Съюз ще би трябвало да внасят по-високи вноски в европейския бюджет. Това сподели през днешния ден комисарят по въпросите на бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотингер. След Брекзит в европейския бюджет се отваря дупка, която би трябвало да бъде обезщетена.

Йотингер заяви още, че Европейската комисия обмисля въвеждането на налог пластмаса, който да послужи като тласък за намаляването на потреблението на пластмаса в Европа и отделянето на пластмасови боклуци. Комисарят по бюджета заяви още, в идната многогодишна финансова рамка не се планува обособен бюджет за еврозоната. Въпросът за бюджета ще бъде от най-важните тематики на българското председателство.
Гюнтер Йотингер, еврокомисар по въпросите на бюджета и човешките запаси: " Искаме да приканим страните членки дружно с нас и с Европейския парламент през 2018 година да проведат съществени полемики за бюджета. Ще се опитаме да приключим преди европейските избори през 2019 година или най-малко да свършим множеството работа. Така за първи път ще имаме по-отрано многогодишна финансова рамка и новият парламент и комисия няма да се постанова да стартират работа с промени. Защото финансите и бюджетът не са всичко, само че без тях всичко останало е нищо ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР