Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цените си -

...
Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цените си -
Коментари Харесай

Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цените

Всички енергийни сдружения са поискали нарастване на цените си - това сподели един от членовете на енергийния регулатор Александър Йорданов. Той обаче посочи, че техните заявки са направени преди фирмите да получат обезщетения за по-големите си разноски, което ще се отрази на крайните цени на електро- и топлоенергията.

Александър Йорданов бе изслушан в парламентарната енергийна комисия и отговори на въпросите на опозицията дали е правилно, че предприятията в бранша са поискали токът и парното да нарастнат сред 100 и 150 % от юли.

" Имаме информация, че ЕРП-тата са поискали нарастване над 100%,  в мрежа високо напрежение са поискали нарастване над 150%, " Топлофикация " - София е поискала нарастване от 150%. Вярно ли е това или не е правилно? ", попита депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Йорданов отговори:

" Да, има има претенции за нарастване, няма искане за понижение на цени. Всякакви мнения във връзка на ценовите заявки преди ние да сме отчели резултата от обезщетенията, които сдруженията са получили, по-скоро биха изкривили визията на обществото във връзка с това какви ще бъдат цените ".

Позицията на енергийния регулатор бе предпазена от представителите на ръководещата коалиция.

Това обаче провокира реакцията на Рамадан Аталай:

" Сещам се за една алегория, която един американски президент използва - във връзка с ръководещите - че се държат като пеленачета. От едната страна - безумен апетитит, от другата страна - цялостна безотговорност
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР