Всички демократични държави стоят зад вас, няма никакво съмнение, че

...
Всички демократични държави стоят зад вас, няма никакво съмнение, че
Коментари Харесай

Петков: Ще ремонтираме украинска военна техника, ще улесним износа на украинска електроенергия

Всички демократични страни стоят зад вас, няма никакво подозрение, че това е единственият излаз, който ще се случи. Това разяснява министър председателят Кирил Петков след срещата му с президента на Украйна – Володимир Зеленски.

" Ние ще улесним износа на украинска електрическа енергия. Това ще ни даде добра опция за спомагателна електрическа енергия. България ще е повече от щастлива да има Варна като логистична база и да дистрибутира зърното, което не можете да изнесете през вашите пристанища. България може да е инструмент в поддръжка на Украйна в енергийната сигурност като употребява Трансбалканския газопровод и може да дава газ през терминалите от Гърция и Турция и това ще даде и за двете страни по- ниски разноски. " - уточни той.

" Вашата покана България да взе участие в реконструкцията на Украйна ние ще сме повече от щастливи да го създадем. Благодаря за вашето предложение да помогнете на нашия транспортен съд да се прибере. Разбирам, че имате проведен проект нашите моряци да се върнат у дома. " - добави Петков.

" Вашето искане за военно-техническа помощ във връзка с реконструкцията и ремонта на тежки машини в български заводи ще бъде добра опция за Украйна и добра опция за България да направи този ремонт за Украйна. Много е значимо за България, Украйна да вижда явен път към Европейски Съюз, време е за нас да кажем това е мястото, към което Украйна принадлежи – европейското семейство. " - сподели Петков. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР