Всички белодробни болници у нас са на ръба, не само

...
Всички белодробни болници у нас са на ръба, не само
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Всички белодробни болници у нас са на ръба, не само тази във Варна

Всички белодробни лечебни заведения у нас са на ръба, освен тази във Варна. Това съобщи в ефира на " Тази заран " по bTV ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров във връзка митингът на работещите в лечебното заведение, които не са получавали заплатите си повече от 10 месеца, а самата болница е със спрян ток поради насъбрани отговорности.

Д-р Маджаров засегна и предложенията в българското опазване на здравето, направени от група икономисти, касаещи заплащането на лекарския труд.

Целта на тези специалисти е да ни дадат модел, който да е сложен за компрометиране и атакуване и резистентен във времето. Тези хора са създали разбор и ни оферират няколко съществени неща. Едно от тях е в българското опазване на здравето да се вкарат длъжности и рангове на лекарите, както е в Германия и други европейски страни, т.е съгласно типа на ранга даден доктор да взима несъмнено заплащане, изясни той.

Председателят на БЛС означи, че е значимо да се обърне внимание на опазването на здравето в дребните обитаеми места, уточнявайки, че диспропорциите по райони би трябвало да се преодолеят благодарение на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР