Всички 65 легла за пациенти с коронавирус в Специализираната белодробна

...
Всички 65 легла за пациенти с коронавирус в Специализираната белодробна
Коментари Харесай

Всички 65 легла за пациенти с коронавирус в Троян са заети

Всички 65 кревати за пациенти с ковид в Специализираната белодробна болница в Троян са заети и се постанова пациенти, които не са в тежко положение, да бъдат лекувани в домашни условия до момента в който се освободят кревати в лечебното заведение.

Управителят на болничното заведение доктор Цветомила Дудевска разясни, че най-сериозен е казусът за пациентите в тежко положение.

„ Надяваме се на следващия ден, други ден да имаме изписани и това да освободи кревати. Опитваме се пациентите, които се нуждаят от помощ, да ги лекуваме в домовете им, откакто създадем съвещания тук на място, досега, в който се освободят кревати. Има чакащи. Не са в доста тежко положение и считам, че ще успеем да задържим, само че се тормозим за пациенти, които ненадейно изпадат в доста тежко положение, кревати за реанимация също към този момент няма.  Това е казусът. Удържаме колкото можем ".

Д-р Дудевска добави, че болничното заведение не отхвърля помощ. Според нея третата вълна на епидемията е пристигнала със седмица по-късно в област Ловеч и сега е пикът на болни.

За последното денонощие в региона с ковид са диагностицирани 55 нови случая, а 22 от инфектираните са настанени за лекуване в лечебни заведения. 

С позитивна проба е и 7-месечно бебе от Луковит.

Починали са шестима души.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР