Всички 3300 машини за предстоящите европейски избори вече са доставени

...
Всички 3300 машини за предстоящите европейски избори вече са доставени
Коментари Харесай

Новите машини за гласуване са доставени в София

Всички 3300 машини за идните европейски избори към този момент са доставени в София и ще останат на склад до 24 май, когато ще потеглят към точки в цялата страна. Те са създадени тази година в Тайван особено за вота в България и са с изцяло обновен програмен продукт.

Стефан Митков, " Сиела Норма " АД: Аз мога да гласоподавам или всеки един от вас за не повече от 10 секунди.
Стъпките за вота с машина: Първо - заявяваме, че желаеме да гласуваме по този метод. Второ: получаваме една от общо три оборотни смарткарти. Защо три - поради сигурността на вота. Те ще се редуват при гласуването на другите гласоподаватели.
Александър Андреев, представител на ЦИК: Един път гласувано с картата, тя не разрешава даже и самият гласоподавател още веднъж да упражни своето право на глас, което е гаранция, че не може да има по никакъв метод корист.
Всички хора ще се оправят с машинното гласоподаване, уверени са от компанията, осигурила машините.

Стефан Митков, " Сиела Норма " АД: Машината за гласоподаване и работата с нея е по-лесна от работата с банкомат. Може даже да се съпостави, че е по-лесна от работата с вендинг-машина. Всеки получава или заплата, или пенсия, или обществени помощи по банков път, т.е. посредством банкомат. Така, че мисля, че е безусловно невероятно човек да се обърка. Имайте поради нещо друго - машината е по този начин направена, че тя ви води в целия развой.  Машините за евровота дойдоха Машините за евровота дойдоха
3300 машини, предопределени за гласоподаване на европейските избори на 26 май, към този момент са доставени на склад в София, заяви ЦИК.

Машините са надеждни, твърдят ни от фирмата-доставчик.
Веселин Тодоров, " Сиела Норма " АД: Едва ли има българин, който да се закълне, че изборите в България са 100 % почтени. От друга страна, обаче, надали елементарно ще намерите доказателства за изборни нарушавания и закононарушения, които да са толкоз огромни, че да са повлияли на крайните изборни резултати.
След изборите ще има и следващи инспекции за усъвършенстване на машинното гласоподаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР