Всички 29 държави от НАТО запазват силната си подкрепа за

...
Всички 29 държави от НАТО запазват силната си подкрепа за
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО запазва силната си подкрепа за Украйна

Всички 29 страни от НАТО резервират мощната си поддръжка за Украйна. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг пред публицисти през днешния ден, часове след разпространението на нови свидетелства от посланика на Съединени американски щати в Европейски Съюз Гордън Сандланд за обвързване на поддръжката от Вашингтон за Киев с следствие на украинските управляващи против политически противници на президента Доналд Тръмп.

Няма да се изговарям по въпроси, свързани с вътрешната политика на Съединени американски щати, както и по процеси в Конгреса. Северноатлантическият съвет (посланиците на страните от НАТО) посети Киев преди седмица, добави Столтенберг.

Той уточни, че посланиците са изразили мощна поддръжка за украинските управляващи. По неговите думи се обмисля по какъв начин помощта за Украйна да бъде увеличена.

Според публикуваните свидетелства на дипломат Сандланд, той споделил на почитан украински представител, че военната помощ от Съединени американски щати няма да бъде отпусната, до момента в който Украйна не направи "изявление против корупцията ". Сандланд е измежду очевидците в процедурата за премахване на президента Тръмп от поста поради телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски.

В този диалог Тръмп и Зеленски разискват работата на украинската прокуратура и военната помощ от Вашингтон за Украйна. Разговорът визира следствието против Хънтър Байдън - наследник на евентуалния противник на Тръмп в идните президентски избори в Съединени американски щати Джо Байдън. Хънтър Байдън е бил в борда на шефовете на украинска газова компания, разследвана за корупция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР