Всички 27 хипермаркети в Русия на германската верига OBI за

...
Всички 27 хипермаркети в Русия на германската верига OBI за
Коментари Харесай

Германската верига OBI от вида Направи си сам възобновява дейността си в Русия, след кратко спиране

Всички 27 хипермаркети в Русия на немската верига OBI за ремонт на дома и вилата (от типа " Направи си самичък " ), ще отворят още веднъж порти за клиенти до 11 май, оповестяват от съветския офис на компания, написа Прайм. Московският магазин на немската верига хипермаркети OBI възобновява работа още на следващия ден.

OBI пристигна в Русия през 2003 година и стана първата Западна комерсиална верига на дребно " Направи си самичък " в страната. В Русия има общо 27 хипермаркета на OBI в 14 града: 8 в Москва, 5 в Санкт Петербург, по 2 магазина в Нижни Новгород и Екатеринбург и по един в Казан, Омск, Волгоград, Краснодар, Саратов, Рязан, Сургут, Брянск, Тула и Волжски.

Популярната верига OBI ( " Направи си самичък " ) след началото на спора в Украйна беше оповестила, че напуща Русия. Дори беше обявено, че OBI възнамерява да продаде бизнеса си в страната на локален вложител. Дмитрий Галанцев, съучастник в огромна адвокатска адвокатска фирма, подпомагаща бъдещата договорка, сподели тогава за РИА Недвижимости, че това е съветски покупател.

За наличието на съответен вътрешен вложител, без да се разкрива името, загатна и шефът на борда на шефовете на " Аудит Груп " Борис Любошиц, който получи пълномощие за осъществяване на договорка за продажба на бизнеса на OBI в Русия. В същото време, съгласно вестник " Комерсант ", структурите на казахстанския холдинг Asadel, които развиват марката OBI в Казахстан под франчайз, претендират за съветските активи на OBI.

Обаче в последна сметка немската верига остава в Русия. Това решение на немската верига OBI, да отвори още веднъж хипермаркетите си в Русия е позитивен сигнал за задграничния бизнес, опериращ в страната, разяснява съветският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР