Всекидневните душове са изключително важна част от личната ни хигиена.

...
Всекидневните душове са изключително важна част от личната ни хигиена.
Коментари Харесай

Не предполагате, но това е най-мръсната част на тялото: Колкото и да се къпете, пак няма да я изчистите – изисква специално внимание

Всекидневните душове са извънредно значима част от персоналната ни хигиена. В летния сезон даже се предлага да се вземат по няколко душа дневно. Но даже и да го вършиме, колкото и да се миете, има една част от тялото, която се смята за най-мръсната и резервира нечистотията даже и след душ. Точно поради това би трябвало да обърнете особено внимание на тази част. Става дума за пъпа. Много постоянно точно той е най-пренебрегваната част от тялото. Заради формата си в него доста бързо и елементарно се събират пот, мъх от облеклата, мъртви кафези от кожата, лосион, сапун. Всъщност пъпът умерено може да бъде отъждествен на едно легло за бактерии. Мястото е идеално за развиването на микроорганизми и може да стане причина за здравословни проблеми – от неприятни миризми до съществени инфекции.

Изследванията демонстрират, че в спретнат пъп (в неговите гънки и разрези) могат да се съберат до 67 разнообразни типове бактерии, без значение от душовете. Ако желаете да поддържате тази част от тялото по верния метод, използвайте елементарен трик с клечки за уши. Как вярно да измиете пъпа? Преди душ, поставете клечката за уши в медицински алкохол и с него обширно почистете всяка част от пъпа. По време на душ, с нова съчка с памук нанесете малко душ гел в пъпа. След това, добре измийте с хладка вода и подсушете с памучна забрадка.
Ако пъпът ви е издаден
При изпъкнало пъпче почистването е по-лесно, защото са ви нужни единствено мека памучна забрадка, топла вода и сапун, с цел да го почистите.
Навлажнете кърпата със сапунена вода и нежно обтрийте пъпа с нея, до момента в който премахнете наслагванията.

Ако пъпът ви е хлътнал
Вдлъбнатите пъпчета са по-сложни за разчистване. В тях се наслагват повече мръсотии и то в дълбочина, което прави почистването по-трудно.
Невинаги можете да пъхнете пръста си и с него да почистите пъпа. Затова вземете няколко памучни тампона, да вземем за пример такива за разчистване на уши. Напоете ги със сапунена вода или спиртен разтвор (за предпочитане по-неагресивен алкохол, да вземем за пример лавандулов или салицилов с невисок % алкохол).

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР