Всекидневната консумация на бял хляб може да доведе до инсулинова

...
Всекидневната консумация на бял хляб може да доведе до инсулинова
Коментари Харесай

Експетри съветват да не приемаме хляба като хранителен продукт, а като десерт!

Всекидневната консумация на бял самун може да докара до инсулинова устойчивост, диабет и затлъстяване. Това разяснява лекарят диетолог Елена Соломатина пред " Москва 24 “. Според нея само по себе си брашното, от което се подготвя белият самун, в човешкия организъм работи по същия метод, както и захарта.

" Дори в случай че в хляба има просто бяло брашно, вода и квас, по същност това е захар, а не самун. Когато го изядем, се покачва равнището на глюкозата, известно време усещаме прилив на сила, по-късно внезапно се появяват отмалялост, нервност “, предизвестява Соломатина. Това на собствен ред може да докара до инсулинова устойчивост, диабет и доста внезапно повишаване на тегло, с което по-късно е мъчно да се оправим.

Затова, по думите на диетолога, е по-добре да не се злоупотребява с бял самун. " Понякога може да се хапне филия, само че би трябвало да се помни, че това е просто десерт, а не хранителен артикул “, посочи диетологът. Най-добре е да се употребява пълнозърнест самун, споделя специалистът. В него има повече потребни витамини, микро- и макроелементи. Освен това в пълнозърнестия самун се съдържат потребни за стомаха фибри и нужните за вегетарианците витамини от групата В, прецизира доктор Соломатина.

По-рано нутрициологът Анастасия Гаврикова предизвести за заплахата от макароните в ежедневното меню. Д-р Гаврикова разяснява, че 90% от всички макарони съдържат глутен, чиято приложимост в огромни количества може да докара до синдром на раздразнените вътрешности, автоимунни болести и проблеми с кожата, твърди тя пред РИА Новости.

По думите ѝ разнообразието на съставките е главно предписание при съставянето на менюто. 

Тя прибавя, че може да се даде желание на паста без глутен: това са фунчоза, ширатаки, паста от грах, нахут, царевица. " Обърнете внимание на опаковката да написа " без ГМО “, заключава специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР