Всеки зрител, който влиза в театрална зала, киносалон или на

...
Всеки зрител, който влиза в театрална зала, киносалон или на
Коментари Харесай

Ново 20: Влизаме в кина и театри след бърз К-19 тест на входа

Всеки фен, който влиза в театрална зала, киносалон или на друго културно събитие ще бъде тестван с бърз антителен кръвен тест.

“Премиерът ми е упълномощил гратис и пробно да се вършат на всички културни събития антигенни (б. р. става въпрос за антителни) проби. Разработваме механизъм, по който това да се случи. До края на годината това би трябвало да е факт”, заяви културният министър Боил Банов,

Банов разгласи, че няма да се затварят културни институти, без значение от развиването на епидемиологичната конюнктура. Според него най-защитени в страната са културните пространства, където има написан протокол и се съблюдават всички наложителни ограничения.

“Потоците са разграничени. Хората в театралните зали седят през две седалки и не беседват посред си”, стимулира изказванието си за сигурността на културните пространства министър Банов.

Според него страната сега се оправя не просто добре, а чудесно с рецесията.

Той напомни, че за бранш просвета през идната година ще бъдат отделени близо 250 милиона лв.. Увеличението е с 28 милиона лв.. Очакват се и още 25 милиона лв. до края на годината.

“Достатъчно, когато приказваме за просвета, в никакъв случай няма. Но са сериозна инвестиция в резистентност и в тези сложни времена”, сподели министърът.
Правят безвъзмездни проби пред лечебни заведения
Сложиха фургони пред огромните лечебни заведения

Безплатни ще са антигенните проби, които ще се правят във фургоните, сложени пред всички държавни и регионални лечебни заведения. Това разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов, по време на визитата си в столичната “Св. Анна”.

В момента огромна част от антигенните проби се закупуват от лечебните заведения и са за тяхна сметка. “През идната седмица завършваме процедурите, които направихме, с цел да осигурим такива проби.

Търсим най-хубавият антигенен тест, несъмнено, и с най-хубава цена”, заяви министърът. И даде обещание здравното министерство да откри метод да компенсира лечебните завадения за изразходваните до момента средства от тях за бързите проучвания.

Проф. Ангелов предложи жителите да не си вършат проби при липса на признаци. Той акцентира, че отиването до лечебни заведения, където се извършат подобен вид проучвания е рисково, защото това са места, където има скупчване на доста пациенти и жители, които имат недоволства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР