Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на

...
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на
Коментари Харесай

Защо сушените ябълки са толкова полезни?

Всеки знае изгодата от плодовете за набиране на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през доста месеци от годината. Има обаче опция на този проблем и той е в сушените плодове. От тях също тялото ще си набави нужните витамини и минерали, а те не отстъпват по вкусови качества на пресните. Предлагат още една опция да се открият вкусовите качества на пресните плодове.

Ябълката е измежду плодовете, които са подобаващи за сушене. И от тях организма получава както разтворими, по този начин и неразтворими фибри. Само половин чаша сушен плод обезпечава на тялото 3-4 грама фибри, покриващи 20 % от дневната потребност.

С помощта на диетичните фибри се основава чувство за задоволеност и се контролират равнищата на кръвна захар след банкет на храна. Те чистят токсините и нездравословните чревни бактерии.

Едно от преимуществата на сушените ябълки и в наличието на витамини от група В, които въздействат на енергийния метаболизъм, синхронизират салдото на хормоните и поддържат мозъчните кафези.

Превръщането на храната в сила в тялото се дължи на пантотеновата киселина. На нея се дължи и производството на хормони. Сушените ябълки съдържат 3 % от нужния дневен банкет на пантотенова киселина, която е позната още като витамин В5.

Витамин В6 е катализатор за ускорение на метаболизма и има роля в процеса на основаване на невротрансмитери, влияещи върху активността на мозъка. От сушените ябълки тялото си набира 6 % от нужната дневна доза витамин В6.

 изгоди от сушените ябълки

За възстановяване на клетъчното здраве се предлага консумация на сушени ябълки. Защо?

Защото те съдържат антиоксиданти, изключително полифеноли, а тъкмо те водят сполучливо битка със свободните радикали. Благодарение на полифенолите повредените кафези се регенерират сполучливо.

Благодарение на сушените ябълки се усилва приема на минерали в тялото. Това е допустимо, защото в сушените ябълки се съдържат доста минерали. Сред тях са такива значими минерални субстанции като калия, натрия и желязото. Има дребни количества микроелементи като селена, медта и мангана.

Не на последно място постоянната консумация на сушени ябълки намалява холестерола. Нещо повече, този плод е на челно място в битката с високите равнища на холестерол в кръвта.

Консумацията на една купичка сушени ябълки дневно в разстояние на 3 месеца ще покаже доста намаляване на холестерола в кръвта. Богатото наличие на пектин има позитивно влияние при секрецията на жлъчни сокове и по тази причина се предлага при проблеми с жлъчката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР