Всеки знае, че основните хранения са три - закуска, обяд

...
Всеки знае, че основните хранения са три - закуска, обяд
Коментари Харесай

Закуска, която понижава кръвната захар, холестерола и теглото

Всеки знае, че главните хранения са три - закуска, обяд и вечеря. Кое от тях е най-важно? Няма единно мнение, всеки слага някое от тях преди всичко съгласно вижданията си. Все отново, в случай че се допитаме до мъдростта на народа, ще забележим, че на закуската е отредено първостепенното по значимост място.

Закуската си изяж самичък, споделя националната мъдрост, и това напълно не е инцидентно. Това хранене има значение за общото здравословно положение на организма. Дали е това е годно за всевъзможен вид закуска? Разбира се, че се отнася единствено до здравословното утринно хранене. А коя е най-здравословната закуска? Има отговор на този въпрос - това е овесената каша.

Кое прави овесената каша образец за здравословна закуска?

Докато си почиваме през нощта, организмът ни работи освен за поддържане на виталните функционалности, само че и с цел да създаде нужната сила за идващия ден. Това трансформира метаболизма в една от енергичните действия, която изразходва доста ресурси на организма.

 Закуска, която намалява кръвната захар, холестерола и тежестта

Сутрин на тялото са нужни чисти протеини, калций и фибри, с цел да се очисти тялото от токсините. Подходящата закуска освобождава тялото от непотребни калории, обезпечава устойчиво равнище на кръвната захар, гладко размразяване за непотребните мазнини, чисти холестерола.

Ако тази закуска бъде пропусната, както вършат доста хора заран, това води до нараснал риск от банкет на по-калорични храни денем, тъй като неналичието на закуска води до по-бързо огладняване.

Как наподобява най-хубавата закуска за тялото?

Тази закуска би трябвало да съдържа овес, който има всички нужни за детокса съставки, а също така работи противовъзпалително и противораково. Други наложителни съставки са чия, канела и сироп за подслаждане, с цел да се избегне захарта.

Тези, които не обичат да закусват, може да си подготвят смути, което да замести храненето.

Съставни артикули за потребно утринно смути:

 Закуска, която намалява кръвната захар, холестерола и тежестта

• 150-200 грама овес

• 3-4 супени лъжици чия

• 2-3 супени лъжици нектар от желани плодове

• 1 чаена лъжичка канела

• щипка сол

• кафена чаша вода

Приготвяне:

Водата се кипва и към нея се прибавя канелата на заври, поставя се овесът и се смъква от огъня. Трябва да престои 5-6 минути във врялата вода. Водата се прецежда и всички съставки се пускат в блендера. Полученото смути се употребява незабавно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР