Всеки трети спрян за проверка водач е с наркотик.Това заяви

...
Всеки трети спрян за проверка водач е с наркотик.Това заяви
Коментари Харесай

Всеки трети спрян за проверка шофьор е с наркотик

Всеки трети спрян за инспекция лидер е с опиат.

Това съобщи инспекторът от Пътна полиция Радослав Кръстев. Само за 10 дни в столицата са открити 30 водачи, седнали зад кормилото след използването на дрога. Други 20 са отказали да създадат тест.

„ Масово използването е на канабис и амфетамини. Също и бензодиазепини, които са при водачи, които са на лекуване на психози, нервни разстройства “, споделя Кръстев и добавя:

„ При опиатите не са толкоз забележими признаците, колкото при алкохола. Самите водачи, използвали опиати, са с приповдигнато въодушевление, когато използват кокаин, амфетамин, или по този начин наречените повдигащи опиати “, означи Радослав Кръстев.

" Точни данни за употребяващите и подвластните няма, само че данните на Пътна полиция са задоволително показателни и доста тревожни ", съобщи по този мотив психологът Виктория Казакова от Превантивния център по наркомании. Според нея при хората с проблеми с дрогата е нужна психиатрична експертиза и наложително лекуване.

Снощи полицията задържа педиатър с позитивна проба за кокаин на пътя. Той се е прибирал по автомагистрала " Струма " към София, когато е спрян и е тестван.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР