Всеки стопанин на котка може да изтъкне хиляди предимства от

...
Всеки стопанин на котка може да изтъкне хиляди предимства от
Коментари Харесай

Домашни лечители ли са котките?

Всеки собственик на котка може да изтъкне хиляди преимущества от гледането на мъркащ домакински любим. Битува обаче едно настойчиво мнение, че с изключение на всички други преимущества на съжителството с котка, тя е и персоналния ни домакински врач.

Тези малко мистериозни животни могат да покажат скритите си гении единствено в случай че техният собственик успее да завоюва доверието им. Това е нескончаем развой, който си заслужава освен от позиция на връзките, само че и на здравословните проблеми. Котките са в положение да откриват и лекуват възпаления в тялото.

Ако симпатичната мъркаща топчица лежи върху болното място, то се затопля и болката отшумява.

Те умеят да преценяват дали ситуацията е съществено и в случай че е по този начин, могат да останат да лежат върху мястото на болката часове наред. Колкото и ненадейно да е, игривата писанка има скритият гений да открива такива комплицирани здравословни проблеми като сърдечните болести. Неведнъж котки са спасявали стопаните си от инфаркт или хипертонична рецесия.

Тези загадъчни същества са отлични психолози. Те постоянно усещат настроението на стопанина и са подготвени да му покажат обичта и поддръжката си като се сгушат в него, с цел да помъркат успокоително.

Освен това имат нюх, който ги прави жив скенер, улавящ възпаления в обособени елементи на тялото.

Затова наличието на котка вкъщи понижава риска от още един инфаркт за стопанина. Достатъчно е единствено той да погали своя домакински другар и кръвното му налягане и сърдечната периодичност още веднъж ще възвръщат естествените си стойности.

Звучи много необичайно, само че да се гали постоянно котка е потребно за храносмилателната система. Освен това те облекчават възприятието на отмалялост, отстраняват главоболието и мигрената, връщат естествения пулс.

Интересен факт е, че котките с пай косъм или въобще без четина лекуват заболяванията на чревния тракт и пикочно-половата система. Тези с дълъг косъм пък - сибирските, ангорските, персийските, бирманските и норвежките са положителни психолози и невропатолози. За да се отървете от безсънието, депресията и раздразнението се доверете на своята дългокосместа другарка.

 котките са домашни лечители

Цветът на козината също има значение за качествата на котаците у дома. Черните могат да лишават двойно повече негативна сила от хората, в сравнение с останалите.

Ако съжителствате с жълтеникава мъркаща топка ще получите повече позитивна сила, каквато тя излъчва в остатък, в случай че цветът на козината на котката е сив, нейната най-голяма мощ е да успокоява, а в случай че е кремава, тя тонизира човешката сила. Бялата домашна хубавица е непрекъснат врач у дома.

Най-характерната специфичност на котките е, че те мъркат. Мъркането е с избрана периодичност. Ако непрекъснато слушате приятния тон в диапазона 4-16 Херца това ще увеличи имунитета ви. Мъркането учените съпоставят с лекуването с ултразвук. То форсира зарастване на раните, успокоява болките в костите и подкрепя укрепването им. На болните с ревматични болести се предлага за домакински любим персийска порода котка, те са експерти по ставни болести.

Според учените, изследвали хора, дълго съжителствали с котки, тези щастливи стопани са удължили живота си приблизително с 10 години.

Котките постоянно демонстрират ноктите си. Те имат качества, сходни с на акупунктурата. Докато мърка и се катери върху стопанина си, писаната подтиква зоните, в които се цели и акупунктурата.

Според биоенергетиката една котка има стойност колкото на едно енергийно- осведомително устройство. Ако стопанинът има постоянно пристъпи на главоболие или страда от хипертония, тя лежи най-често на главата му.

Ако всекидневно се настанява до лявото рамо или до лопатката на гърба отляво, значи сърдечните проблеми са сателит на индивида. В долната част на гърба намира своето място, в случай че стопанинът страда от бъбреци, а на краката, в случай че той е с ниско кръвно или постоянно настива.

Затова наблюдавайте деликатно своят домакински питомец, той споделя доста за здравословните ви проблеми.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР